A Bitcoin HODL-erek ellenálltak a viharos kriptoszélnek

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Miközben a Bitcoin árfolyama stabilitásra törekszik, bizonyos tulajdonosok szilárdak maradtak, és nem befolyásolta őket a piac ingadozása. Hogyan teljesítettek a birtoklásukkal?

wiener banner

Bitcoin HODL-erek a különböző korosztályokban

A Glassnode elemzése szerint a Bitcoin-tulajdonosok a különböző korosztályokban erős meggyőződésről tettek tanúbizonyságot eszközeik megtartása terén.

Az adatok azt mutatták, hogy az egyéves korosztályban a tulajdonosok 69,6%-a megtartotta pozícióját, míg a kétéves korosztályban ez az arány 56,4%.

Az elemzés azt is kimutatta, hogy a hároméves korosztályban a tulajdonosok 43,5%-a, az ötéves korosztályban pedig 31,5%-a van jelen.

Figyelemre méltó továbbá, hogy az e korcsoportokban tartott kínálat továbbra is a történelmi csúcs alatt van.

A Bitcoin helyzete a különböző MVRV-időszakokban

A különböző Bitcoin Piaci Érték a Realizált Érték (MVRV) metrikák elemzése következetes tendenciát mutatott – az összes elemzett MVRV nulla fölött volt. Ez azt mutatta, hogy a tulajdonosok az egy és öt év közötti MVRV-kategóriákban általában nyereséggel tartották eszközeiket, némi eltéréssel a nyereségben.

Konkrétan, a 365 napos MVRV körülbelül 25,4% volt e cikk írásakor. Ez azt jelentette, hogy az ebbe a kategóriába tartozó tulajdonosok több mint 25%-os nyereséggel tartották eszközeiket.

Figyelemre méltó, hogy ez a sáv 2023 augusztusa óta nyereséges volt, és december körül érte el a csúcsot, amikor majdnem 51%-ra emelkedett.

Továbbá, a kétéves MVRV 39% körül volt e cikk írásakor. Az egyéves MVRV-vel ellentétben ez október körül átlépte a nullát, a csúcspontja pedig januárban volt, 55% fölött.

Bitcoin mvrv 3y
Fotó: Santiment

Hasonlóképpen, a hároméves MVRV, amely e cikk írásakor 21% körül volt, október körül átlépte a nullát, és januárban 34% körül tetőzött.

Végül az ötéves MVRV e cikk írásakor 38% körül volt. A két hosszabb MVRV-hez hasonlóan október körül átlépte a nullát, és januárban 54%-on tetőzött.

Ezek az MVRV-elemzések együttesen azt sugallják, hogy a Bitcoin-tulajdonosok a különböző időtávokon keresztül nyereséges szinten tartották eszközeiket.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A BTC továbbra is a semleges vonal felett marad

A Bitcoin napi grafikonját vizsgálva kiderült, hogy az érme ellenállóképessége megőrizte a 43 000 dolláros ártartományt. E cikk írásakor 43 000 dollár körül kereskedtek vele, kevesebb mint 1%-os csökkenést tapasztalva.

Ráadásul a Relatív Erősség Index (RSI) semleges vonala felett maradt kissé.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index