A Bitcoin és a többi altcoin is emelkedett, magával húzták a kriptós részvényeket

bitcoin 00001
Fotó: Kanchanara on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Pénteken a kriptovaluták éles emelkedést mutattak, miután az előző napi mélypontokról visszapattantak, és a bitcoin (BTC) ismét átlépte a 63 000 dolláros szintet. A befektetők gyorsan túltették magukat az inflációs adatok miatti aggodalmakon, és figyelmüket a szombatra tervezett kínai fiskális politikai bejelentésre fordították.

ByBit spot banner

A bitcoin, amely a legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta, 7%-kal emelkedett a csütörtöki, 59 000 dollár alatti mélypont után, a forróbb amerikai fogyasztói árindex-jelentést követően. Ezzel szemben a hét folyamán a BTC jellemzően elveszítette nyereségeit az amerikai kereskedési órák alatt. Jelenleg a bitcoin 5,5%-os napi növekedést mutat, felülmúlva a szélesebb CoinDesk 20 index (CD20) 4,7%-os emelkedését.

A Solana (SOL), az Avalanche (AVAX) és a Render (RNDR) voltak a legjobban teljesítő altcoinok, 6-8%-os növekedést mutatva. Az egyetlen token, amely negatív napi hozamot ért el a CD20 indexben, az Uniswap (UNI) volt, amely kissé csökkent a csütörtöki nyereségei után. Az Uniswap árfolyamnövekedését a decentralizált tőzsde saját layer-2 hálózatának bevezetési tervei támogatták.

coindesk20 okt11

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptók 1 dollár alatt

A kriptovaluták rallyja azzal párhuzamosan történt, hogy a részvénypiacok is emelkedtek. A Dow Jones és az S&P 500 rekordmagasságokban zárták a hetet. Az amerikai dollár index 103 alatt stabilizálódott, miután az elmúlt hét során meredeken erősödött. A befektetők átárazták a további Federal Reserve kamatcsökkentések várakozásait a pozitív amerikai munkaerőpiaci adatok és az emelkedő inflációs mutatók fényében.

A kripto részvények is zöldültek

A kriptovalutához kapcsolódó részvények is pozitívan reagáltak. A Bitcoin bányász cégek, mint a MARA Holdings (MARA), a Riot Platforms (RIOT) és a Bitdeer (BTDR) 5-10%-os növekedést mutattak, míg az amerikai Coinbase (COIN) kriptotőzsde részvényei 7%-kal emelkedtek. A MicroStrategy (MSTR), amely a legnagyobb vállalati BTC-tulajdonos közel 16 milliárd dollár értékű eszközzel, 16%-os növekedést mutatott, és a részvényárfolyama elérte legmagasabb szintjét 2000 márciusa óta.

A közelgő kínai fiskális politikai frissítés jelentős hatással lehet a kriptopiacra. A Coinbase elemzői szerint a kriptopiac volatilitásának fő mozgatórugója a kínai pénzügyminiszter által szombat hajnalra tervezett bejelentés lehet. A befektetők további pénzügyi ösztönzőket várnak a gyengélkedő kínai gazdaság és pénzpiacok számára, ami a digitális eszközpiacra is kihatással lehet.

Markus Thielen, a 10x Research alapítója szerint az amerikai gazdasági adatok stabilitást mutatnak, ami kedvező környezetet teremthet a kockázatos eszközök számára, beleértve a kriptovalutákat is.

Kripto részvény vásárlás a Trading212-n

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner