A Binance továbbra is székhely után kutat

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Binance vezérigazgatója, Richard Teng kijelentette, hogy a tőzsde több különböző joghatósággal is tárgyalásokat folytat az új székhely kiválasztásáról, de a közzétételig még nem döntöttek.

dogeverse banner

Régóta gondot jelent, hogy a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének nincs székhelye. Valami, amiről a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao vagy nem beszélt, vagy teljesen elutasította, mivel “a decentralizált modellt akarja átölelni”, ahogyan azt egy 2021-es interjúban nyilatkozta. Bár elismerte, hogy szükség van rá, mondván: “Rájöttünk, hogy a szabályozók miatt központosítottnak kell lennünk”.

Bár az elképzelése érthető, ez egy ellentmondásos döntés volt, amely “nem jön jól a szabályozóknak”. A múltban a Binance-t több joghatóságból, köztük az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és Hongkongból is érte szabályozási figyelmeztetés, de a kiterjedt műveletek, amelyeknek nincs jelentős működési központja, kevés ellenőrzést hagytak a szabályozóknak a tőzsde felett.

Az ügy 2023-ban robbant ki, amikor Zhao bűnösnek vallotta magát az amerikai pénzmosás elleni büntetőjogi előírások megsértésében, ami a vezérigazgatói tisztségéről való lemondásához vezetett. Ez rányomta bélyegét a Binance átlátható és biztonságos platformként való hírnevére, hangsúlyozva a szabályozás fontosságát most jobban, mint valaha.

Richard Teng, Zhao utódja felismerte ezt, és a vezérigazgatói kinevezését követő tweetjében kijelentette, hogy elkötelezett “a szabályozó hatóságokkal való együttműködés mellett, hogy globálisan magas szintű szabványokat tartsanak fenn, amelyek elősegítik az innovációt, miközben fontos fogyasztóvédelmet biztosítanak”.

Ezzel szemben Teng kezdetben Zhao példáját követte, és teljesen kitért az ügy elől, nem volt hajlandó nyilvánosan tájékoztatást adni. Legutóbbi nyilatkozatai azonban arra utalnak, hogy szándékában áll kiválasztani egy központot, megjegyezve:

“Amint és amikor készen állunk a bejelentésre, meg fogjuk tenni”.

Binance vezérigazgatója szerint a székhely kiválasztása nem lesz egyszerű

A Paris Blockchain Week-en tartott tűzparti beszélgetés során Tang világossá tette, hogy a Binance “jelenleg néhány joghatósággal beszél; néhány joghatóságot fontolgatunk”. A vállalatirányítás mögötti gondolkodás azonban “nem olyan egyszerű, mintha csak úgy megneveznénk, hogy ‘ó, ezt az országot akarom választani’. Rengeteg megfontolás van mögötte”.

Mivel a kriptopénzek területe még gyerekcipőben jár, nincsenek globális szabványok a szabályozásukra. Ezt Teng a beszélgetés során kiemelte, mondván, hogy ez “az egyik legfontosabb kihívás, amellyel a kriptoiparnak továbbra is szembe kell néznie”, és ami “sokáig fog tartani”.

Ez megkavarja a döntést arról, hogy hová telepítsék a központot, mivel “minden régió másképp kezeli a kriptót, következetlen és ellentmondásos szabályokkal mindenhol”.

Ennek eredményeképpen kritikus fontosságú, hogy megalapozott döntést hozzunk, figyelembe véve mind a szabályozás szükségességét, mind annak a Binance-ra gyakorolt hatásait. Tang felvázolta céljaikat, “értéket keresve a termékcsaládunk miatt” olyan szabályokkal, amelyek megfelelnek nekik és a “felhasználásuknak”. Továbbá hozzátéve, hogy az adózási megállapodások befolyásolják a döntést.

Tekintettel ezeknek a megjegyzéseknek a súlyára, Teng megmutatta proaktív elkötelezettségét a Binance jövője iránt, és azt a szándékát, hogy Changpeng Zhao imázsának Changpeng Zhao általi károsodását követően igazolja a vállalat vezető kriptopénz-tőzsdei pozícióját.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index