A 10x Research szerint Bitcoint kell venni, nem Ethereumot

Kriptomagazin bitcoin arfolyam elorejelzes bikas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A 10x Research kijelentette, hogy a Fed 2024-es kamatcsökkentését övező kétértelműség közepette úgy véli, hogy a Bitcoin jobb helyzetben van az altcoinokkal szemben, és az ETF-ekbe való beáramlás valószínűleg folytatódik.

Kucoin 960x200

A kedvező amerikai CPI-adatok ellenére a Bitcoin árfolyama szerdán rövid ideig 70 000 dollárig emelkedett, majd ismét 67 000 dollárra esett, mivel a Federal Reserve gyenge kamatelőrejelzéseket adott.

Június 12-én, szerdán az amerikai jegybank a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul 5,25%- 5,5%-on tartotta az irányadó kamatlábakat. A Fed azonban kijelentette, hogy idén csak egy kamatcsökkentésre kerülhet sor, ami a márciusi három kamatcsökkentéshez képest jelentős csökkenést jelent.

A Fed újabb kamatcsökkentési előrejelzése a vártnál gyengébb CPI-adatok ellenére megijesztette a piacokat. Ennek eredményeként a 10x Research kijelentette, hogy a kripto befektetők számára jobb lenne, ha a biztonságos menedékként szolgáló eszközökben, mint a Bitcoin, kitettséget szereznének, míg más eszközöket, mint az Ethereum, figyelmen kívül hagynának. Az ügyfeleknek június 13-án, csütörtökön küldött jegyzetében Markus Thielen, a 10x Research alapítója elmondta:

“Az ajánlásunk változatlan: ragaszkodjunk a győztesekhez (Bitcoin) és kerüljük a többit (például az Ethereumot). Korábbi elemzéseink azt mutatták, hogy egy alacsonyabb CPI-szám általában felhúzza a Bitcoin árfolyamát, és arra számítunk, hogy ez a tendencia folytatódni fog”.

Folytatódik a Bitcoin ETF-beáramlás

Thielen kijelentette, hogy az infláció lassulása mindig is azt eredményezte, hogy erős beáramlások történtek a spot Bitcoin ETF-ekbe. Nem sokkal a szerdai CPI-számok megjelenése után az amerikai spot Bitcoin ETF-ek 100 millió dolláros beáramlást regisztráltak, miután a hét elején két egymást követő napon kiáramlással szembesültek.

Thielen megjegyezte, hogy az ETF-beáramlások a január 11-i debütálás után a vártnál magasabb decemberi CPI miatt álltak le, ami gyengítette a Fed kamatcsökkentés melletti érvelést. A beáramlás azonban februárban újraindult, ami a Bitcoint magasabbra hajtotta.

Egy május végi jegyzetben Thielen elmondta:

“Az ETF-áramlások január végén pozitívba fordultak, de csak a február 13-i CPI-adatok közzététele előtt kezdtek kissé felgyorsulni. Amikor azonban március 12-én az infláció ismét 3,2%-ra emelkedett, a Bitcoin ETF-beáramlás leállt, mivel a piac beárazta a 2-3 kamatcsökkentés narratíváját”.

Másrészt a QCP Capital szeptemberben kamatcsökkentésre számít, hivatkozva olyan gazdasági mutatókra, amelyek a Fed óvatos megközelítését sugallják a következő, novemberre és decemberre tervezett üléseken.

A QCP Capital kilátásai továbbra is bikásak, amit az ETH ETF S-1 jóváhagyása körüli várakozások és az év későbbi szakaszában bekövetkező potenciális kamatmódosítások vezérelnek. Ez az előrejelzés aláhúzza a folyamatos piaci bizonytalanságokat és a Fed döntések kulcsfontosságú szerepét a gazdasági trendek alakításában a jövőre nézve.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index