9 éve nem volt ilyen kevés Bitcoin a Coinbase-nél

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Coinbase tőzsdén lévő Bitcoin-állományok kilenc éve nem látott mélypontra zuhantak. Ez a figyelemre méltó csökkenés azért következett be, mert a nagybefektetők, akiket gyakran “bálnáknak” neveznek, mintegy 18 000 Bitcoint, közel 1 milliárd dollár értékben vontak ki a platformról. Az elmúlt hétvégén történt átutalások értéke 45 millió dollár és 171 millió dollár között változott.

Kucoin 960x200

Ezen kivonások után a Coinbase nyilvános megbízási könyvében jelenleg mintegy 394 000 BTC található, 20,5 milliárd dollár becsült értékben. A tőzsde pénzeszközeinek ez a mozgása különböző értelmezéseket váltott ki a kriptopénz közösségen belül, amelyek a Bitcoin jövőjét érintő következményekkel kapcsolatos eltérő nézőpontokat tükrözik.

Az, hogy ilyen jelentős mennyiségű Bitcoin került kivonásra a Coinbase-ből, sokak szerint bullish indikátor a kriptopénz számára. Az egyik gyakori értelmezés szerint a központi tőzsdéken eladható Bitcoin mennyiségének csökkenése árfolyamnövekedéshez vezethet.

Ezt a hangulatot tovább erősíti a közelgő Bitcoin felezési esemény várakozása, amely várhatóan kínálati sokkot okoz majd az új BTC csökkentett bevezetési aránya miatt. A felezés, amely a tervek szerint áprilisban, 740 000 blokk magasságában következik be, a blokkjutalmat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkenti, ami tovább fokozza a Bitcoin kínálati dinamikájáról és annak az árra gyakorolt hatásáról szóló vitákat.

Különböző értelmezések és a közelgő Bitcoin felezés

A Coinbase nagyarányú átutalásai mögött álló motivációk különböző értelmezésekhez vezettek a megfigyelők körében. Egyesek azt feltételezik, hogy a Bitcoint a letéti tárcákba helyezik át, az árnövekedést megelőzve, különösen a horizonton lévő felezési esemény miatt. Mások szerint ezeket a pénzeszközöket likviditási célokra lehetett kiosztani a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedésekben, vagy különböző letétkezelőkhöz lehetett átutalni. A vita aláhúzza a piaci mozgások előrejelzésének összetettségét és a nagy Bitcoin-tulajdonosok stratégiai megfontolásait.

A Bitcoin megfelezése a kriptopénz gazdasági modelljének egyik központi eseménye, amelynek célja, hogy körülbelül négyévente felére csökkentse a piacra érkező új kínálat mértékét. A közelgő felezés különösen figyelemre méltó a Bitcoin iránti jelentős intézményi érdeklődés miatt. Januárban 11 spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása az Egyesült Államokban mérföldkövet jelentett az intézményi elfogadásban.

A Bitcoin ETF-ek napi nettó beáramlása körülbelül félmilliárd dollár, azaz mintegy 9650 BTC, ami szöges ellentétben áll a naponta bányászott 900 BTC-vel. A bányászatot követően a napi BTC-termelés a felére, körülbelül 450 BTC-re fog csökkenni az intézményi kereslet növekedése mellett. Ez a kereslet-kínálat egyensúlytalanság történelmileg bullish jel volt a Bitcoin számára, ami gyakran vezetett új történelmi csúcsokhoz a felezés után egy éven belül.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Coinbase Bitcoin exodus jelzi a piac fejlődését

A jelentős mennyiségű Bitcoin kivonása a Coinbase-ről és a feleződési esemény várakozása aláhúzza a kriptopénzpiac fejlődő dinamikáját. Az intézményi érdeklődés, amelyet a Bitcoin ETF-ek jóváhagyása és a jelentős napi nettó beáramlás is bizonyít, rávilágít a Bitcoin mint befektetési eszköz növekvő mainstream elfogadottságára. A Bitcoin napi termelésének a feleződés utáni csökkenése, ezzel a növekvő kereslettel szemben olyan forgatókönyvet mutat, amely sok piaci szereplő szerint elősegíti az árfolyam emelkedését.

Ahogy a kriptopénzpiac tovább érik, a nagybefektetők lépései és a feleződéshez hasonló események által előidézett strukturális változások döntő szerepet játszanak a Bitcoin értékének alakulásában. A Coinbase közelmúltbeli mozgásai és a szélesebb körű piaci reakciók tükrözik a kriptopénz befektetési stratégiák sokrétűségét és a jövőbeli piaci mozgásokkal kapcsolatos változatos várakozásokat. A felezés közeledtével a kriptopénz közösség továbbra is figyelemmel kíséri a kínálatra, a keresletre és az általános piaci hangulatra gyakorolt lehetséges hatásokat.

A Bitcoin kitörésre készül

A Bitcoin árfolyama a cikk írásakor 52 239 dollárnál jár, és úgy tűnik kitörésre készül. Mindeközben Robert Kiyosaki a nap folyamán azt jósolta, hogy a Bitcoin a nyárra eléri a 100 000 dollárt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index