13 évnyi álomból kelt fel egy Bitcoin bálna, 2 millió dollárnyi összeget mozgatott meg

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy ősi Bitcoin-tárca 13 év szunnyadás után több mint 2,1 millió dollár értékű BTC-t mozgatott meg.

ByBit spot banner

A Whale Alert megjegyzi, hogy a tárca cím 33,99 BTC-t mozgatott át két külön tárcába.

A lépés a bálna első legális tranzakciója volt 2011. június 18. óta, amikor ugyanez a Bitcoin-tárca mindössze 584 dollárt ért.

A régóta szunnyadó tárcákból származó tranzakciók általában felkeltik a média érdeklődését, mert olyan pletykákat generálnak, amelyek szerint a BTC-k a Bitcoin titokzatos alkotójának, Satoshi Nakamotonak a tulajdonában lehetnek.

Blokkláncelemzők becslései szerint Nakamoto egymillió BTC-t bányászott, kezdve az első 50 BTC jutalommal a 2009. január 3-i genezis blokkért. Nakamoto részvétele a Bitcoin-projektben 2011 közepén ért véget.

Satoshi utolsó ismert, nyilvánosan ellenőrizhető digitális észlelése 2010 decemberében történt a BitcoinTalk online fórumon, amikor az álnéven ismert alkotó egy olyan Bitcoin-szoftverfrissítésről beszélt, amelynek célja a szolgáltatásmegtagadási támadások megelőzése volt.

A Whale Alert által felfedezett, régóta szunnyadó pénztárca az elmúlt 13 év során néhányszor kapott nyomokban Bitcoinokat, bár ezek a tranzakciók a jelek szerint porolásos támadások (dusting attacks) eredményei voltak.

A dusting-támadások során hackerek és csalók apró kriptopénz-mennyiségeket (dust) küldenek nagyszámú személyes tárcába, hogy megpróbálják feltörni a tárcabirtokosok magánéletét.

A csalók ezután megpróbálják nyomon követni a megcélzott tárcák tranzakciós tevékenységét, hogy azonosítani tudják a mögöttük álló személyeket vagy vállalatokat.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index