118 millió dollárnyi Bitcoint árverez el az Egyesült Államok kormánya

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az Egyesült Államok kormánya a Silk Road-tól lefoglalt közel 118 millió dollárnyi Bitcoin tervezett eladásáról nem kell tartani. A piaci kommentátorok szerint nem várható, hogy beszakadna a Bitcoin árfolyama.

shiba shootout banner

Január 10-én jelentette a kormány az elkobzást, amely január 24-én tette tiszteletét a közösségi médiában, azt mutatja, hogy a kormány a január 8-án elítélte a Xanax-kereskedő Ryan Farace-t és 72 éves apját, Joseph Farace-t pénzmosási csalással. A tőlük lefoglalt 2 934 BTC-t kívánja most értékesíteni.

Míg a közösség néhány tagja osztotta az aggodalmakat, hogy az árverés a Bitcoin több millió dolláros “beszakadásához” vezethet, Steven Lubka, a Swan Bitcoin Bitcoin tőzsde ügyvezető igazgatója sokak között volt, akik szerint az eladás “aprópénz” lenne a Grayscale Bitcoin Trustból az elmúlt héten történt kiáramlásokhoz képest.

“Aprópénz, mi már 4-szer ekkora GBTC eladásokat ettünk reggelire” – mondta Lubka.

A GBTC 106 575 BTC-t adott el 4,2 milliárd dollár értékben azóta, hogy január 11-én átváltozott spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alappá, a legutóbbi kiáramlás 10 871 BTC volt január 24-én.

Az amerikai kormány tervezett eladása is csak 1,5%-a annak a becsült 194 188 BTC-nek, azaz 7,7 milliárd dollárnak, amit a 21.co kripto cég adatai szerint három büntetőügyben lefoglaltakból birtokol. Ez összességében még mindig kevesebb, mint 1%-a a Bitcoin forgalomban lévő készletének.

Az amerikai kormány három Bitcoin lefoglalása és eladása a következő:

  • 94 643 BTC, amelyet 2022 januárjában foglaltak le a 2016-os Bitfinex hackelésből.
  • 69 369 BTC, amelyet 2020 novemberében foglaltak le a Silk Road-tól.
  • 51 326 BTC lefoglalt összeg a Silk Road hackertől, James Zhongtól.

Mintegy 41 000 BTC-t kellett volna eladni négy értékesítés során 2023 folyamán.

Az amerikai kormányról ismert, hogy néha elárverezi a bitcoint, a legjelentősebb a 2014-es vásárlás Tim Draper kockázati tőkés részéről, aki közel 30 000 BTC-t szerzett egy árverésen.

Az utóbbi időben a kormány az aukciók helyett inkább a tőzsdéken értékesíti a lefoglalt kriptókat, az utolsó ismert eladás 9 118 BTC volt 2023 márciusában.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index