100 millió kereskedőnél költheted el a Bitcoinod, köszönhetően a MasterCard Mercuryo partnerségnek

Kriptomagazin mastercard crypto
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A globális fizetési óriás, a Mastercard, együttműködésre lépett az európai kriptofizetési szolgáltatóval, a Mercuryo-val, hogy kiterjesszék a nem-letétkezelői tárcák támogatását. A partnerség egy euróban denominált bankkártyát vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a saját tárcáikban tárolt kriptovalutákat, például a Bitcoin-t, több mint 100 millió kereskedőnél használják világszerte a Mastercard hálózatán belül.

megadice banner 970 x 250

A nem-letétkezelői tárcák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy központi platformoktól, például tőzsdéktől vagy bankoktól függetlenül tárolják a kriptovalutáikat, így teljes kontrollt biztosítanak a felhasználók számára a saját pénzeszközeik felett.

A nem-letétkezelői tárcák teljes kontrollt biztosítanak

A letétkezelői tárcákkal szemben, ahol egy harmadik fél kezeli a privát kulcsokat, a nem-letétkezelői tárcákban a felhasználó maga birtokolja a privát kulcsot, amely elengedhetetlen a digitális eszközökhöz való hozzáféréshez. Ez a fajta tárolási megoldás egyre népszerűbb a kriptovaluta közösségben, különösen azok körében, akik el szeretnék kerülni a központosított entitásokkal járó kockázatokat.

A Mastercard azon törekvése, hogy támogassa a self-custody (önmegőrzési) tárcákat, a pénzügyi decentralizáció irányába mutató trendet tükrözi. Christian Rau, a Mastercard kripto és fintech fejlesztésekért felelős alelnöke elmondta: „A Mastercardnál szorosan együttműködünk partnereinkkel, hogy innováljuk és fejlesszük az önmegőrzési tárcák élményét.” Hozzátette, hogy a Mercuryo-val való együttműködés eltünteti a hagyományos akadályokat a blokklánc technológia és a hagyományos fizetések között.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptotárcák

A partnerség célja, hogy a fogyasztók számára megbízható, biztonságos és zökkenőmentes módot kínáljon a digitális eszközök elköltésére, bárhol, ahol a Mastercard elfogadott.

Mastercard és a kriptoszektor fejlődése

A Mastercard, amely 1966-ban alakult, több mint 210 országban nyújt pénzügyi szolgáltatásokat. 2021 februárjában lépett be a kriptovaluta piacra, amikor bejelentette, hogy támogatja a kriptovalutákat és stabilcoinokat a hálózatán. Azóta több partnerséget is kialakított az iparág fontos szereplőivel, például az USD Coin szolgáltató Circle-lel és az amerikai kriptotőzsde Coinbase-szel.

A Mastercard legújabb kezdeményezése a Mercuryo-val egy sikeres kísérleti programra épít, amelyet augusztusban indítottak el a MetaMask-kal, a vezető önmegőrzési kriptotárcával. A program keretében kripto betétikártyákat kínáltak a felhasználóknak. Az új együttműködés célja, hogy megoldást nyújtson a felhasználók számára a blokklánc eszközök és a hagyományos fizetési rendszerek közötti nehézségek leküzdésére.

A Mastercard márkajelzésű Spend kártya díjai közé tartozik egy 1,60 eurós kibocsátási díj, egy 1 eurós havi fenntartási díj, valamint egy 0,95%-os off-ramp díj.

Mastercard további lépései a kriptovaluták terén

Májusban a Mastercard egy nagy bankokat tömörítő konzorciumhoz csatlakozott, hogy teszteljék a digitális eszközök átvitelének elszámolását elosztott főkönyvi technológián keresztül. A teszt hálózatában olyan eszközöket használnak, mint a kereskedelmi bankpénz, amerikai kincstárjegyek, központi banki pénz és befektetési besorolású adósság, amelyeket normál esetben különböző rendszereken keresztül kereskednek.

Legutóbb a Mastercard bejelentette, hogy új „Crypto Credential” szolgáltatása elindult, ami sokkal intuitívabbá teszi a kriptovaluták peer-to-peer átutalását az átlagos felhasználók számára. A szolgáltatás lehetővé teszi a kiválasztott kriptotőzsdék felhasználóinak, hogy digitális eszközöket küldjenek és fogadjanak egy Mastercard Crypto Credential Alias segítségével, a hosszú és bonyolult blokklánc-címek helyett.

A Mastercard szerint a kripto- és blokklánc technológia hasznos, és sok értéket hozhat a pénzügyi iparágak számára, de ehhez meg kell oldani a biztonsági és használhatósági problémákat, hogy elnyerjék a felhasználók bizalmát.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index