10 az 1 arányú részvényfelosztást jelentett be a MicroStrategy

Kriptomagazin microstrategy reszvenyfelosztas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A MicroStrategy Inc. (NASDAQ: MSTR), egy amerikai technológiai vállalat, amely vállalati elemzési és mobilitási szoftvereket kínál, bejelentette, hogy 10 az 1 arányban felosztja az A és a B osztályú részvényeit. Ez a részvényfelosztás demokratizálja az MSTR részvények hozzáférhetőségét mind a befektetők, mind a munkavállalók számára.

cryptoallstars banner

Ennek eredményeképpen a vállalat könnyen hozzáférhet a kívánt likviditáshoz, hogy az elkövetkező években még több bitcoint vásárolhasson. Az MSTR részvények felosztásána 2024. augusztus 8-án kezdődik, és nem befolyásolja az érdekeltek szavazati jogát.

“Az osztalék következtében a MicroStrategy A osztályú törzsrészvényeinek minden egyes tulajdonosa kilenc (9) további A osztályú törzsrészvényt kap, és a MicroStrategy B osztályú törzsrészvényeinek minden egyes tulajdonosa kilenc (9) további B osztályú törzsrészvényt kap” – jelentette be a vállalat.

A MicroStrategy részvényfelosztásának hatása a kriptoiparra

A MicroStrategy részvényeinek kereskedése mostantól könnyen tokenizálható különböző blokkláncokon, mivel a vállalat rádupláz a Bitcoin tervére. A vállalat alapítója és elnöke, Michael Saylor hangsúlyozta a Bitcoin befektetési portfólióban való tartásának fontosságát, különösen hosszú távú tervként.

A MicroStrategy jelenleg több mint 226 000 Bitcoinnal rendelkezik, amelyet részvényeladások és bevételgyűjtés révén szerzett.

A vállalat más tőzsdén jegyzett vállalatokat – élükön a Metaplanet és a Tesla – is befolyásolt a Bitcoin felvásárlásában és elfogadásában. Végső soron több intézményi befektető fogja elfogadni a Bitcoint a nagyobb likviditást és biztonságot nyújtó spot BTC ETF-eken keresztül.

Ha szeretnél MicroStrategy részvényt vásárolni, akkor azt megteheted például a Trading212 brókernél is, ha az ajánlói linkünket használod akkor akár 100 euró értékben kaphatsz ajándék részvényt.

A MicroStrategy 2024 január másodikán még 676  dolláron állt, majd március 28-án érte el az 1989 dolláros csúcsát. Az árfolyamra azonban a Bitcoin felezés is rányomta a bélyegét, így visszaesett egészen 1000 dollárig. Innen kúszott fel végül május 1-től az árfolyam ismét 1800-as ár közelébe. Ezt az ellenállást viszont nem tudta már áttörni. A részvények jelenleg 1400 dolláros áron kaphatók.

A cég július 30-án teszi közzé a legfrissebb bevételi számait.

microstrategy jul11

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index