1 millió dolláros bug bounty programot hirdet a Solana lánc validátor

Kriptomagazin solana
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Solana fejlesztői hamarosan esélyt kapnak arra, hogy akár 1 millió dollárt is keressenek azzal, hogy július 10-től, szerdától kezdve hibákat találnak a hamarosan megjelenő “Firedancer” független validáló kliensben.

Kucoin 960x200

A bug bounty programot – amely az első ilyen jellegű program a Firedancer számára – a Jump Crypto kínálja, és az Immunefi bug bounty platform fogja működtetni. A program 42 napig, július 10-től augusztus 21-ig tart.

A résztvevők egy 1 millió dolláros jutalomalapot használhatnak fel, amelynek maximális kifizetése egyetlen fejpénz esetén 1 millió dollár, USD érmében (USDC).

A Firedancer egy új validáló kliens, amely várhatóan javítja a Solana hálózat teljesítményét. Független ügyfél validátorként a Firedancer döntő szerepet játszhat a tranzakciók feldolgozásában és a blokkok építésében a Solana 60 milliárd dolláros hálózatában.

A Firedancer a “QUIC” – a Google által kifejlesztett adatátviteli protokoll – jobb megoldásaként lett népszerűsítve, amely a Solana hálózati aktivitásának megugrása esetén a tranzakciók feldolgozása során rendre kudarcot vallott.

A Firedancer v.0.1 fejlesztését Cantelope Peel álnevű mérnök vezette a Jump Crypto blokklánc-infrastruktúrával foglalkozó cégtől, ugyanaz a személy, aki július 3-án bejelentette a fejpénzprogramot.

Peel elmondta, hogy a csapat még mindig dolgozik – és aktívan teszteli – a Solana konszenzus és a fork választási algoritmusok első verzióit.

“Dolgozunk az élő szavazáson és különböző más apróságokon is, amelyek ezzel kapcsolatosak” – tette hozzá Peel.

A Firedancer a C és C++ szoftvernyelveken van implementálva, amelyek célja, hogy a nagy kereskedési volumenű kereskedésnek is megfeleljenek.

A Solana Labs társalapítója és vezérigazgatója, Anatolij Jakovenko korábban azt mondta, hogy a Firedancer növelheti a Solana hálózat sebességét.

A Bounty Bug program részletei

Aki részt kíván venni a fejpénzben, annak a regisztrációs folyamat részeként ki kell töltenie az Know Your Client adatait.

A Firedancer v0.1-es verzióján talált hibákat hétköznapokon 24 órán belül kivizsgálják és megválaszolják – jegyezte meg az Immunefi.

Az Immunefi közölte, hogy a fejpénzprogram vége után nem sokkal közzétesz egy eseményspecifikus ranglistát és hibajelentéseket.

A Firedancer először 2023 novemberében lépett életbe a Solana teszthálózatán. A Firedancer GitHub-fiókja szerint a Peel és a Jump Crypto 2023. január 30. óta dolgozik a Solana validáló kliensén.

Peel márciusban javasolta a Firedancer hasonló verziójának Ethereumra való implementálását, de érdemi fejlemények nem születtek.

Forrás

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index