Véres hónapok elé néz a Bitcoin?

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Mivel a Bitcoin (BTC) továbbra is a 65 000 dollár alatti konszolidációs szakaszban kereskedik, a technikai mutatók és a történelmi teljesítmény arra utal, hogy a legelső kriptopénz a következő hónapokban jelentős kapituláció előtt állhat.

dogeverse banner

Alan Santana kripto kereskedő és szakértő április 27-i TradingView bejegyzésében szereplő elemzése szerint a Bitcoin a jelenlegi árfolyamáról több mint 50%-kal eshet vissza, akár egészen 30 000 dollárra.

Az elemző figyelmeztette a befektetőket, hogy óvakodjanak a közelgő “kapitulációs eséstől”, amely szerinte olyan jelentős eseményt jelöl, amely csak néhány évente egyszer fordul elő. Santana számításai a Bitcoin elmúlt másfél hónapos átlagos kereskedési tartományán alapulnak, amely 66 600 dollár körül mozog.

bitcoin elemzes apr28
Alan Santana Bitcoin elemzése, TradingView

A szakértő több mutatóra, köztük a csökkenő volumenre és a gyengülő Relatív Erősség Indexre (RSI) mutatott rá, mint a közelgő medvés lendület jeleire. Az elemzés egy olyan lehetséges forgatókönyvet vázolt fel, amelyben a Bitcoin meredek esést tapasztal, amelyet stabilizálódás követ.

“Ez az utolsó figyelmeztetés és baráti emlékeztető; aminek hamarosan tanúi leszünk, az egy “kapitulációs esés!”. <…> az 50%-os kapitulációs esésnél egy 33 300 dollár körüli számot kapunk. <…> Az akciónak valahogy így kell kinéznie: A kezdeti esés gyors és erős; ne feledjük, hogy a kezdeti mozgás medvés az egész piacon, pont. Aztán ez a mozgás stabilizálódik, és az ALTSBTC és a kisebb Altcoinok fognak először talpra állni. A közepes méretűek másodikként, a legnagyobbak pedig utolsóként” – mondta a szakértő.

A legfontosabb szintek, amiket figyelni kell

Santana hozzátette, hogy az, hogy a Bitcoin nem tudott áttörni a kulcsfontosságú ellenállási szintek, például az EMA50 fölé, tovább erősíti a piac rövid távú medvés irányultságát. Santana szerint:

“A Bitcoin április 24-én visszatért az EMA50 alá, és azóta alatta kereskedik. Mindaddig, amíg a kereskedés ezen szint alatt történik, itt 64.560 dollárnál állítva; a rövid távú medvés előfeszítés szuper erős és megerősített”.

Santana ugyanakkor rámutatott, hogy a korrekció lehetősége a Bitcoin történelmi teljesítményéből levezethető. A kereskedési szakértő például megjegyezte, hogy a május történelmileg általában kihívást jelentő hónap a kriptovaluták számára, főként akkor, amikor az árak többéves csúcsokról jönnek lefelé.

Az elemző azonban arra biztatta a befektetőket, hogy ne essenek pánikba, mivel a kapitulációs esés a Bitcoin új bikafázisának kezdetét jelenti, és várhatóan 2024 végén és 2025 folyamán jelentős lehetőségek nyílnak majd meg.

A 30 000 dollár körüli szintre várható esés ellenére Santana azt jósolta, hogy a Bitcoin végül 30-50%-kal fog visszapattanni, mielőtt lassan emelkedne. Ez a fokozatos emelkedés azt eredményezheti, hogy a Bitcoin jelentős bullish momentumot tapasztalhat, amely várhatóan 2025 első hat hónapjában fog beindulni, amikor is új történelmi csúcs várható.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin árelemzés

A cikk írásakor a Bitcoin 63 667 dolláron kereskedik, ami körülbelül 0,8%-os nyereséget tükröz az elmúlt 24 órában. Heti időtávon azonban a Bitcoin közel 3%-kal csökkent.

Az indikátorok “eladási” hangulatot jeleznek 11-es értéken, míg a mozgóátlagok szintén “eladást” jeleznek 9-es értéken. Ugyanez a medvés hangulat tükröződik az oszcillátorokban is, a mérőszám 2-es értékkel.

btc oscillatorok apr28

Összességében úgy tűnik, hogy az elemzés összhangban van a történelmi trenddel, az úgynevezett “post-halving retrace”-ként ismert trenddel, ahol a Bitcoin korrekción megy keresztül, mielőtt folytatódik a felfelé irányuló rally. A 60 000 dolláros határ alá törés tovább erősítheti az uralkodó medvés hangulatot.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index