Solana: A februári sikerek után mi várható márciusban?

Kriptomagazin solana kripto
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A február meghozta a Solana kriptovalutának a várva várt sikert, mivel ebben a hónapban vált a legnyereségesebbé, és a blokklánc bevételei átlépték a 2 millió dolláros határt. Ezt követően az AMBCrypto úgy döntött, hogy közelebbről megvizsgálja a Solana teljesítményét, és feltérképezi, hogy a márciusi hónapban is folytatódik-e ez a lendület.

megadice banner 970 x 250

A Solana hálózati aktivitása az elmúlt időszakban szembetűnően emelkedett, és a Solana Daily nevű népszerű X-marker erre is felhívta a figyelmet egy tweetben. A blokklánc bevételei ugyanis jelentősen növekedtek az elmúlt napokban.

Ahhoz, hogy valósághű képet kapjunk a Solana körüli eseményekről, az adatokra támaszkodva átvizsgálták az Artemis információit. Érdekes módon azt találták, hogy a blokklánc bevételei ellenére a díjak valójában csökkentek az elmúlt 30 napban.

Márciusban is folytatódott a hálózati aktivitás, amint azt a napi aktív címek magas száma is jelzi. Ugyanakkor meglepő volt észlelni, hogy a Solana napi tranzakciói csökkentek az elmúlt hetekben, annak ellenére, hogy a napi aktív címek száma továbbra is emelkedett.

artemis solana elemzes
Fotó: Artemis

Az AMBCrypto továbbá a Solana napi grafikonját is elemezte, hogy kiderítse, a pozitív piaci hangulat lehetővé teszi-e a Solana számára, hogy folytassa a bikás rallit. Megfigyelték, hogy a MACD bullish crossover-t mutatott, ami további árfolyam-emelkedésre utalhat. Ugyanakkor más mutatók medvésen néztek ki, mint például a Chaikin Money Flow (CMF) és a relatív erősség index (RSI), amely egyaránt csökkenést jelzett.

SOLUSDT

Ezek a mutatók arra utalnak, hogy a befektetőknek óvatosnak kell lenniük, mivel árfolyam korrekcióra lehet számítani a közeljövőben. Amennyiben ez bekövetkezik, a SOL értéke a 81 dolláros szint közelében találhatja meg támaszszintjét. Március tehát izgalmas kihívások elé állítja a Solana közösségét, és a befektetők számára fontos figyelmeztetéseket hordoz a piaci tendenciákkal kapcsolatban.

Kereskedj a ByBit-en

Mém érmék: A Solana DEX Volume egy új katalizátor

Május 4-én, hétfőn a Solana DEX kereskedési volumene 2 milliárd dollárra emelkedett, 24 óra alatt megelőzve az Ethereum 1,8 milliárd dolláros forgalmát. Ez az ugrás egybeesik a Solana platformon a mém érmék körüli aktivitással.

A Solana alapú mém érmék volumene 178 millió dollárra emelkedett, ami az Ethereum 138 millió dollárját is megelőzte. Másnap azonban a DeFiLlama szerint az Ethereum ismét átvette a helyét a Solana-tól, elérve a 2,59 milliárd dollárt a Solana 2,47 milliárdjával szemben.

A korábbi, decemberi kiugrástól eltérően, amelyet számos új token bevezetése táplált, a mostani volumennövekedés a már bevált memecoinok, mint a WIF, POPCAT, BONK, TRUMP és WEN körül összpontosul. Ezek a tokenek jelentős árfolyam-emelkedést tapasztaltak, és rávilágítottak a mém érmék tartós vonzerejére és piaci erejére.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Solana ökoszisztémája hamarosan megelőzi az Ethereumot?

Először is, a Solana az Ethereuménál lényegesen alacsonyabb tranzakciós díjai vonzó platformmá tették a kereskedők és a fejlesztők számára. Az alacsonyabb díjak megkönnyítik a gyakoribb kereskedést és a blokklánccal való interakciókat, ami potenciálisan növeli a DEX kereskedési volument. Ez azt jelenti, hogy az összehasonlítható DEX kereskedési volumen nem jelent összehasonlítható aktivitást.

Az alacsony díjak mégis előnyösek a Solana számára, így a kereskedők és a fejlesztők számára egyaránt vonzó platformot jelentenek. Ennek ellenére a legtöbb kriptoprojekt még mindig az Ethereumot választja, köszönhetően decentralizált jellegének és kiterjedt ökoszisztémájának. A Solana számára a felzárkózás egy felfelé ívelő harc.

Piaci fellendülés: Bullish indikátorok

A Solana árfolyama 128,60 dollárra emelkedett, ami figyelemre méltó fellendülés, figyelembe véve a 258,67 dolláros történelmi csúcsot és a 8,28 dolláros mélypontot. Ez hihetetlen, 1486%-os fellendülést jelent a mélypontról.

Az elmúlt 24 óra 1 milliárd dollár feletti kereskedési volumene alátámasztja a megnövekedett befektetői érdeklődést és a piaci likviditást, ami további ármozgásokhoz vezethet.

Túlvásárolt vagy túladott a SOL?

KM freebitcoin 970 x 250

A Solana esetében a tartósan 35 közeli Relatív Erősség Index (RSI) mutató anélkül, hogy a túladott tartományba merülne, azt jelezheti, hogy az eladási nyomás nem elég erős ahhoz, hogy alulértékelt állapotba tolja, és a vételi nyomás sem tolja a túlvásárolt területre. Ez azt jelentheti, hogy a SOL egy potenciális fordulóponton van, és egy katalizátorra vár, amely irányítja a következő ármozgást.

solana rsi
Fotó: TradingView, Beincrypto

Az RSI egy momentum oszcillátor, amely az ármozgások sebességét és változását méri. Ez nulla és 100 között ingadozik, jellemzően 70-es küszöbértéket használ a túlvásárolt állapot jelzésére, és 30-at a túladott állapot jelzésére. Ha az RSI 35 körül van, mint a SOL esetében, az azt jelzi, hogy az eszköz kissé a semleges zóna alatt van.

Ez a semlegesség többféle forgatókönyvet is jelenthet:

  • Konszolidáció: A piac bizonytalan lehet, ami egy olyan időszakhoz vezet, amikor az árfolyam stabilizálódik, miközben a kereskedők a következő jelentős elmozdulásra utaló jeleket keresnek.
  • Kitörésre való felkészülés: A semleges RSI megelőzhet egy kitörést is, ha az egy trendet követ, vagy ha olyan külső piaci tényezők játszanak közre, amelyek befolyásolhatják a befektetői hangulatot.

A Solana On-Chain aktivitása továbbra is emelkedik

A Solana Unique Transaction Signers az elmúlt hat hónapban exponenciálisan nőtt. A grafikonon látható, hogy ez a tendencia az elmúlt 14 napban is igaz volt.

Mint látható, február 20-án ez a szám nagyjából 400 000 volt naponta. Március 4-én pedig már majdnem elérte a 600 000-et.

Solana Unique Tx Signers Source- Flipside
Solana Unique Tx Signers Forrás: Tiago Amaral – Flipside

Bár ez nem ármutató, azt mutatja, hogy a felhasználók aktívan használják a Solana alkalmazásokat, ami hatással lehet a hálózat aktivitására, és ezáltal az árára is.

Hasonló képet mutat a decentralizált tőzsdei (DEX) kereskedések száma a Solana-ban. Ez 2023 szeptembere óta exponenciálisan növekszik, és az elmúlt 14 napban emelkedett.

Február 20-án a Solana DEX Trades száma 2,88 millió volt. Ez a mérőszám március 4-én 4,31 millióra nőtt, ami 66%-os növekedést jelent mindössze 14 nap alatt.

Ez azt jelzi, hogy a felhasználók hajlandóak több időt tölteni a Solana dAppok használatával, és mivel a Solana decentralizált tőzsdéken indított tokenek többsége SOL használatával kereskedik, ez közvetlenül befolyásolhatja az árát, mivel több felhasználó spekulál a Solana blokklánc tokenekkel.

Kereskedj a ByBit-en

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index