Falják a bálnák a Bitcoint az alacsony árak mellett

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A nagy Bitcoin-tulajdonosok egyre többet halmoznak fel a kriptopénzből, mivel az árfolyam várhatóan hetekig nem fog új csúcsokat elérni – mondják kriptoelemzők.

dogeverse banner

“A Bitcoin valószínűleg további időt fog eltölteni a tartomány alacsony területe felett lebegve, de általában a pálya felfelé fog haladni, hogy idővel újra a tartomány magas szintjére kerüljön” – mondta a Rekt Capital kriptokereskedő a Cointelegraphnak.

Rekt megjegyezte, hogy a napi csökkenő trend – a Bitcoin árfolyamának folyamatos, napról napra csökkenő mintázata – mostanra “megtört”, mivel az árfolyam május 15-én 65 854 dolláron zárt, ami 6,9%-os emelkedés az előző napi záráshoz képest a CoinGecko adatai szerint.

rekt capital bitcoin elemzes

Rekt azt állította, hogy a Bitcoin visszapattant az újrafelhalmozási “tartományi mélypontról” – egy olyan ársáv alsó határáról, ahol a Bitcoint vásárolják.

A március 14-i 73 797 dolláros történelmi csúcsának meghaladása “még hetekbe telhet” – mondta Rekt.

A kereskedők azonban optimisták egy jelentősebb árfolyam-emelkedéssel kapcsolatban, ha a minta folytatódik.

“Ez a Bitcoin bika zászlós kitörés őrületes lesz […] Jegyezd meg a szavaimat” – jelentette ki Mister Crypto álnevű kriptokereskedő egy május 15-i X bejegyzésben.

Annak ellenére, hogy az újrafelhalmozási tartomány alsó pontjáról visszapattant, a Bitcoin bálna kereslete ismét “gyorsulási üzemmódban” van egy kéthónapos csökkenő tendenciát követően, mondta a CryptoQuant kriptoelemző cég egy május 15-i jelentésében.

CryptoQuant bitcoin felhalmozas
Fotó: CryptoQuant

“A Bitcoin-kereslet növekedése stabilizálódni látszik, miután március óta lassuló trendben van” – írta.

A jelentés szerint az “állandó tulajdonosok Bitcoin-egyenlegének és a nagybefektetők teljes egyenlegének növekedése ismét gyorsulási üzemmódban látszik”.

A CryptoQuant azonban azt állította, hogy a keresletnek tovább kell gyorsulnia ahhoz, hogy ez az árrally fennmaradjon. A közzététel időpontjában a Bitcoin a 65 863 dolláros nyitóár körül mozog.

A kriptoelemző cég arra is rámutatott, hogy a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedési pultok – a kriptovaluták közvetlen cseréje két fél között, a bevett tőzsdéken kívül – alacsony Bitcoin-egyenlegek jelzik, hogy a kereslet erősen meghaladja a rendelkezésre álló kínálatot.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index