Ez az indikátor hatalmas menetelést jósol a Bitcoinnak

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin készülhet a “fő kitörésre”, ha az RSI-vonások követik a régi, 2017 végi 20 000 dolláros csúcsokra való felfutást. A Bitcoin csendben lemásolja a 2016-os bikapiac egyik legfontosabb jellemzőjét, amely 75 000 dollárnál lép be.

megadice banner 970 x 250

Az X-en május 24-én közzétett bejegyzésében a népszerű kereskedő, Jelle szemlélte, hogy mi lehet a következő “fő kitörési pont” a BTC árfolyammozgás számára.

Kereskedő: A BTC árá “hihetetlenül hasonló a 2017 elejéhez”

A Bitcoin-elemzések gyakran mutatnak rá a jelenlegi bikaciklus és az elmúlt ciklusok – nevezetesen a két legutóbbi: 2016-17 és 2020-21 – közötti hasonlóságokra.

https://twitter.com/CryptoJelleNL/status/1793967766481109013/photo/1

Bár 2024 abban különbözött, hogy nem a blokkjutalom felére csökkenése előtt, hanem után produkált új történelmi csúcsot, még mindig rengeteg adat utal arra, hogy a Bitcoin legmeredekebb emelkedése még előttünk áll.

Jelle számára a relatív erősség index (RSI) egy fontos elősegítő tényező.

Az RSI azt mutatja meg, hogy egy eszköz mennyire túlvett vagy túladott egy adott szinten, és heti időkereteken a BTC/USD izgalmas képet fest.

“A Bitcoin hihetetlenül hasonlóan alakul, mint 2017 elején” – foglalta össze Jelle.

A mellékelt grafikonon összehasonlította a BTC/USD teljesítményét a 2017-es 20 000 dolláros csúcshoz vezető úton a 2023 januárjától mostanáig tartó útjával.

rsi btc 2017 2024
Forrás: Jelle / X

Ma, akárcsak hét évvel ezelőtt, az RSI csökken, miközben az árfolyam a korábbi csúcsok felé gyorsul.

“Egy rejtett bullish divergencia és hullámzó vizek közvetlenül a korábbi történelmi csúcsok környékén — a fő kitörés előtt” – magyarázta Jelle.

“Tiszta 75 000 dollár, és ez gyorsan felgyorsul.”

Történelmileg a Bitcoin akkor hajlamos a leghangsúlyosabb emelkedésre, amikor az RSI a 70 feletti “túlvett” zónában van. Az ilyen értékek jelentős ideig kitarthatnak, mielőtt a BTC árfolyam-rally fenntarthatatlanná válik.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hely a 60 000 dolláros Bitcoin árfolyamhoz való visszatérésnek?

A vélemények megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy rövid távon mi lesz a Bitcoin árfolyamával.

A spot Ether tőzsdén kereskedett alapok, vagyis ETF-ek előzetes jóváhagyásának bejelentése az Egyesült Államokban a héten nem sokat segített egyik érme teljesítményének megerősítésében sem.

A BTC/USD továbbra is a 60 000 dollárra vagy még lejjebb való visszatérésre vonatkozó felhívásoknak van kitéve. Ezen vélemények között van a Credible Crypto népszerű kereskedője és Michaël van de Poppe, az MNTrading kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója.

poppe bitcoin maj24
Forrás: Michaël van de Poppe

“A Bitcoin konszolidálódik, és a tartományon belül van” – írta az utóbbi az egyik legutóbbi X bejegyzésében. “Valószínűleg ez a konszolidáció hosszabb ideig fog tartani, és gyanítom, hogy akár 61-63K dollárt is láthatunk”.

Van de Poppe hozzátette, hogy az ETF bevezetése körül a likviditás “rotációban” volt a Bitcoinról az Etherre, de a helyzetet “rendben lévőnek” minősítette.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index