Ez a hónap lehet a Bitcoin legrosszabb hónapja a 2022-es medvepiac óta

Kriptomagazin legrosszabb btc honap
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin áprilisban árfolyam-ingadozást mutatott, és elvesztette a korai nyereség egy részét. Ma az árfolyam a tartós eladási nyomás miatt a főbb ellenállási szintek alá csökkent.

dogeverse banner

A jelentések szerint a Bitcoin áprilisban 12%-os veszteséget könyvelhet el. Ha ez bekövetkezik, akkor ez lesz az elmúlt több mint egy év leggyengébb teljesítménye. A jelenlegi teljesítmény és az iparági trend alapján öt lényeges dologra kell figyelni a Bitcoin esetében.

A Bitcoin valószínűleg 2022 novembere óta a legrosszabb teljesítményt fogja felmutatni

Miközben a Bitcoin árfolyama volatilitással szembesül, egyes piaci megfigyelők most a kritikus támaszszinteket figyelik. Érdekes módon egyes optimisták úgy vélik, hogy a Bitcoin tartományban kereskedik, és hamarosan helyreáll, hogy folytassa a bikafutást.

A BTC heti zárása azonban nem nyújtott bátorítást, mivel továbbra is csökken. A Bitcoin ára reggel 6:01-kor EST 61,680 dollár, ami 1,4%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában. Emellett a héten 5,7%-ot veszített, mivel az eladók továbbra is nyomást gyakorolnak rá.

A BTC jelenlegi árfolyama 2019 áprilisa óta a legalacsonyabb szinten van. Egy kriptokereskedő, a Skew szerint az eladási nyomást az amerikai automatizált kereskedési algoritmusok okozzák.

Továbbá, Skew azonosította a Bitcoin hosszabb oldalazó trend lehetőségét 67 000 és 58 000 dollár között. Úgy véli, hogy a Bitcoin addig fog ebben a tartományban maradni, amíg a likviditás megfelelő áramlása nem támogatja a kitörést.

De egyelőre Skew úgy véli, hogy a Bitcoin teljesítménye még mindig elég lenyűgöző. Ha azonban a Bitcoin árfolyama 58 000 dollár alá esik, a dolgok rosszra fordulnak. Egy ilyen esés medvepiacot jelez.

Skew mellett a CoinGlass adatai is arra utalnak, hogy ez lesz a Bitcoin legrosszabb teljesítménye a 2022 novemberi medvepiac óta.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A pénzügyi piaci adatok befolyásolhatják a BTC árfolyamát

A makrogazdasági események gyakran befolyásolják a legtöbb pénzügyi piacot, így a kriptopiacot is. Az Egyesült Államok jegybankjának közelgő kamatdöntése létfontosságú lesz a Bitcoin számára.

Bár jelentős változások nem várhatók, az alacsonyabb kamatlábak jóval később érkezhetnek, mint az év elején jósolták. A The Kobeissi Letter nevű pénzügyi piacfigyelő szerint kulcsfontosságú események következnek a héten.

Néhány kulcsfontosságú esemény a C.B. fogyasztói bizalmi adat, a Fed kamatdöntése és az áprilisi foglalkoztatási jelentés. Tehát a kilátások talán nem is olyan rosszak a Bitcoin és más eszközök számára, kivéve, ha ezek a jelentések szörnyű gazdasági körülményeket tárnak fel.

A hongkongi Bitcoin ETF-ek készen állnak a bevezetésre, egy megfontolásra érdemes tényező

A Bitcoin elfogadása tovább bővült az ázsiai régióban. Hongkong spot Bitcoin ETF-ek indítására készül, ami valószínűleg felkelti az érdeklődést és fellendíti a BTC árfolyamát.

Mister Crypto kereskedő szerint a hongkongi spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek rendkívül bullish és nagy dolog. Az ázsiai piac ugyanis több felhasználóval rendelkezik, mint az amerikai és az európai piac.

Így egyes optimisták úgy vélik, hogy a hongkongi ETF-ek pozitívan befolyásolhatják a Bitcoin árfolyamát és támogathatják a rallyt.

Mivel a Bitcoin a 61.000 dolláros árszint felett lebeg, a 60.000 – 58.000 dolláros támaszszint most alapvető. E szint alá történő csökkenés a Bitcoin alacsonyabb mélypontjaihoz vezethet az eladási nyomás miatt.

Philip Swift elemző szerint a Bitcoin árfolyama gyorsan közelít a rövid távú birtokosok realizált árához. Ez a szint jellemzően támaszként működik a bikapiacokon. Swift azonban megkérdőjelezte, hogy a támogatás ezúttal kitart-e.

A rövid távú tulajdonosok olyan befektetők, akik legfeljebb 155 napig tartják a BTC-t, így ők spekulatív befektetők.

Másodszor, Daan Crypto Trades elemző megjegyezte, hogy a piac folytatta a konszolidációt. A grafikonján feltárta, hogy a bikapiaci támasz felzárkózik a BTC árfolyamához.

Az elemző szerint, ha ez a támogatás utoléri az árfolyamot, az segít fenntartani a BTC-t, és megakadályozza a további csökkenést.

A lakossági befektetők keblükre ölelik a Bitcoint

KM freebitcoin 970 x 250

A piaci visszalépés ellenére a kisbefektetők visszatérnek a piacra. A Glassnode elemzője, Checkmate szerint, a 100 BTC-nél kevesebbet birtokló tárcák növelik a kitettségüket.

Ez az adat a Checkonchain grafikonján alapul, amely a 30 napos gördülő pénztárcaegyenlegek április 8-án pozitívnak mutatja.

tarcak checkonchain

Ezek a tárcacímek havonta 12 200 BTC tokent halmoznak fel. A Checkmate azonban úgy véli, hogy a Bitcoin kiskereskedelmi tulajdonosok a korrekció első jelére eladják. Így a BTC árára gyakorolt hatásuk nem állapítható meg egyértelműen.

Ezek a tényezők együttesen döntő fontosságúak lesznek a Bitcoin árfolyamának alakulása szempontjából az elkövetkező hetekben, és befolyásolni fogják az altcoinok árát is.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index