Bitcoin árfolyam-előrejelzés: A bikák ismét visszatértek?

Kriptomagazin bitcoin arfolyam elorejelzes bikas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin (BTC) stabilan a 66.000 dolláros szint felett maradt, és napközben 66.500 dolláros csúcsot ért el. A Bitcoin árfolyam-előrejelzés most erős bullish momentumot jelez, amelyet a növekvő intézményi érdeklődés hajt. A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) jelentős befektetéseket vonzott, míg a CME Group tervezett belépése a Bitcoin spot kereskedésbe várhatóan növelni fogja a piaci likviditást és a keresletet.

wiener banner

A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) erős intézményi érdeklődést mutat

A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) lenyűgöző teljesítményt nyújtott a bevezetése óta. A tröszt jelentős figyelmet keltett, az első hónapokban 414 egyéni vagy intézményi befektetőt jelentettek. Az érdeklődés ilyen szintje figyelemre méltó, mivel nem jellemző, hogy egy új befektetésnek kezdetben akár 20 tulajdonosa is legyen.

Januári indulása óta az IBIT a nulláról 16,65 milliárd dollárnyi vagyont kezel, így a rendszeres befektetők körében a legnépszerűbb Bitcoin-befektetés. Az IBIT-be olyan nagy cégek fektettek be, mint a Millennium Management, a Schonfeld Strategic Advisors és az Aristeia Capital.

Az IBIT gyors növekedése 16,65 milliárd dolláros kezelt vagyonra erős intézményi érdeklődést jelez, ami pozitívan hat a Bitcoin árfolyamára.

  • Jelentős figyelem: 414 befektető az első hónapokban.
  • Gyors növekedés: Az IBIT jelenleg 16,65 milliárd dollárnyi vagyont kezel.
  • Intézményi érdeklődés: Olyan nagy cégek, mint a Millennium Management és a Schonfeld Strategic Advisors befektetők.
Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A CME Group belépése a Bitcoin Spot kereskedésbe

A CME Group, egy nagy chicagói székhelyű határidős tőzsde, a növekvő kereslet miatt tervezi a Bitcoin spot kereskedésbe való belépést, ahogy arról a Financial Times beszámolt. A pontos indulási dátum még bizonytalan, mivel a terv véglegesítése folyamatban van. A CME-nek jelentős múltja van a kriptopiacon, hiszen 2017 decemberében bevezette a Bitcoin határidős ügyleteket, 2021 májusában pedig a micro-Bitcoin határidős ügyleteket a kisebb kontraktusokra.

Jelenleg a CME 9 milliárd dollárral vezeti a Bitcoin-futures nyitott érdeklődését, és 2020 elején Bitcoin-opciókat indított. Az opciók értékében azonban lemarad a Deribit mögött. Az azonnali kereskedés iránti kereslet megugrott, miután az év elején több azonnali ETF-et is bevezettek, a spot Bitcoin ETF-ek szerdán 303 millió dollárnyi beáramlást vonzottak.

Következésképpen a CME Group belépése a Bitcoin spot kereskedésbe pozitívan befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát a likviditás és az intézményi részvétel növelésével.

  • A CME belépése: Tervezi a Bitcoin spot kereskedésbe való belépést.
  • Piacvezető: Vezető a Bitcoin határidős ügyletek nyitott érdeklődésében 9 milliárd dollárral.
  • Megnövekedett kereslet: A Bitcoin ETF-ekbe a közelmúltban 303 millió dollárnyi beáramlás érkezett.

Intézményi befektetések Bitcoin ETF-ekben és azok hatása az árra

Matt Hougan, a Bitwise befektetési igazgatója optimista a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF-ek) kapcsolatban az emelkedő intézményi befektetések miatt, amelyek meghaladták az előzetes várakozásokat. A legfrissebb adatok szerint jelenleg több mint 900 professzionális cég fektet be Bitcoin ETF-ekbe, amelyek összesen 3,5 milliárd dollárt birtokolnak. Ez az emelkedés jelentős fejleményt jelent a kriptopénzek piacán, ami a Bitcoin iránti növekvő intézményi érdeklődést mutatja.

A növekedés ellenére a professzionális befektetők jelenleg a teljes kezelt Bitcoin ETF vagyon (AUM) mindössze 7-10%-át birtokolják, ami jelentős további bővülési potenciált jelez. Hougan megjegyezte, hogy az intézmények jellemzően progresszív befektetési pályát követnek, ami jelentős jövőbeli allokációkat sejtet, amelyek a Bitcoin ETF-ek növekedését és piaci részvételét mozgathatják.

  • Intézményi hullámzás: Több mint 900 cég 3,5 milliárd dollárt fektet Bitcoin ETF-ekbe.
  • Növekedési potenciál: A Bitcoin ETF-eszközöknek mindössze 7-10%-át tartják a hivatásos befektetők.
  • Jövőbeni allokációk: Várhatóan tovább növeli a Bitcoin ETF-ek növekedését és a piaci aktivitást.

Bitcoin árfolyam-előrejelzés

KM freebitcoin 970 x 250

A Bitcoin árfolyam-előrejelzés egy lehetséges visszalépést jelez, miután átlépte a 66 600 dolláros határt. A Bitcoin 64.750 dollár körül teljesített egy 38,2%-os Fibonacci-retracementet, amely most jelentős támaszként és a mai fordulópontként szolgál. Amíg a Bitcoin e szint felett marad, addig valószínűsíthető a bullish rebound.

Ebben az összefüggésben a közvetlen ellenállás a 66 600 dolláros szintnél található. Amennyiben a Bitcoin e fölé törne, a következő ellenállási szintek, amelyeket figyelni kell, a 67.820 és a 69.000 dolláros szintek.

bitcoin arf elorejelz

Lefelé nézve, ha a Bitcoin a 64 750 dolláros támasz alá esik, akkor tovább eshet 63 300 dollárig. Az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) a négyórás grafikonon további támaszt nyújt 63.150 dollár körül, ami növeli a bikás pattanás valószínűségét. Ha azonban az eladási nyomás fokozódik, és a Bitcoin az 50 napos EMA alá kerül, további támaszszintek várhatóak 61 500 és 61 200 dollárnál.

A Relatív Erősség Index (RSI) kilépett a túlvásárolt zónából, és jelenleg 62 körül van, ami folyamatos bullish momentumot jelez.

Jelenlegi trend: Figyeljük szorosan a 64.750 és 63.300 dolláros szintet, mivel ezek kritikusak a vevők számára. E szintek felett továbbra is erős a bullish trend valószínűsége.

A nagy potenciállal rendelkező meme tokenek nagyobb nyereséget hozhatnak?

A gyorsabb és nagyobb nyereséget kereső kereskedők jól teszik, ha megvizsgálnak néhány újabb, jelenleg is forgalomban lévő mém-tokenet.

Az egyik legígéretesebb a Dogeverse (DOGEVERSE), egy multi-chain kriptó, amely több mint 15 millió dollárt gyűjtött előértékesítése során.

A Dogeverse eladása az utolsó fázisban van, és hamarosan véget ér, a befektetők pedig rohantak megvenni a tokenjeiket.

dogeverse fooldal

A Dogeverse, mint a valaha volt első többláncú Doge-témájú mém token, Ethereumon, Polygonon, BNB Chain-en, Solana-n, Avalanche-on és Base-en fog futni.

Ez azt jelenti, hogy a DOGEVERSE több felhasználást és keresletet fog vonzani, mint egyláncos érmeként, ami viszont az árfolyamát magasabbra emelheti, mint egyébként.

Ami különösen bikás a tokenomikájában, hogy 120 milliós hard capje van, így elméletileg idővel deflálódhat.

Ehhez jön még a lekötési mechanizmusa, ami miatt a teljes kínálatának nagy része kikerülhet a forgalomból.

Ezek a jellemzők segítenek megmagyarázni, hogy az előértékesítés miért ment már most is olyan jól, és a későn érkezők a Dogeverse hivatalos weboldalán keresztül tudnak bekapcsolódni.

Megnézem a Dogeverse érmét

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index