A Bitcoin következő megállója 50 000 dollár

Kriptomagazin bitcoin 50k
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A 10x Research szakértői szerint a Bitcoin a július 4-i 60 000 dollár feletti értékről 57 000 dollár alá készül esni, és szerintük ez a meredek csökkenés még csak a kezdet, és akár 50 000 dollárig is csökkenhet.

Kucoin 960x200

A pszichológiai 60 000 dolláros referenciaérték megtörése 50 000 dollár felé jelentős változást jelent a piaci hangulatban, amit a 10x Research azzal magyaráz, hogy a vételi áramlások elapadnak, “miközben az eladási áramlások felgyorsulnak”.

Markus Thielen, a 10x Research elemzője szerint a lefelé tartó spirál előre látható volt, és kijelentette: “Június eleji adataink már egy korrekcióra érett, túlvásárolt piacra utaltak”.

Bitcoin befektetői következmények

A Bitcoin hirtelen 5,44%-os árfolyam esése jelentősen befolyásolta a befektetői hangulatot és a piaci likviditást, ami a BTC 1,1 milliárd dolláros piaci kapitalizációjában és a kereskedési volumen 57%-os növekedésében tükröződik.

A 10x Research jelentése a “Bitcoin bányászok és a spot Bitcoin ETF vásárlók számára kulcsfontosságú szint megtörésével” előrevetítette, hogy az áresés “felgyorsulhat, ahogy a támasz megtörik és az eladók igyekeznek likviditást találni”.

Az eladási hullám egybeesik a Mt. Gox 8,5 milliárd dollár értékű BTC várható visszafizetésével, amely júliusban kezdődött volna.

A 10x Research jelentése szerint a 60 000 dolláros támasz áttörésével “csak a rosszul informált kereskedők hajlandóak itt vásárolni”.

10x research bitcoin elemzes jul
Fotó: 10x Research
Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin árfolyam várakozások

A 10x Research jelentése fenntartja az óvatos kilátásokat a BTC árfolyamára vonatkozóan, és azt tanácsolja a kereskedőknek, hogy a további volatilitásra való felkészülés érdekében helyezzék előtérbe a kockázatkezelést.

“Figyelmeztettünk, hogy ez nem az az idő, amikor önelégültnek kell lenni”.

A Bitcoin hosszú távú birtokosai profitot vesznek fel

Az IT Tech friss elemzése szerint a csökkenő tendencia annak tudható be, hogy a hosszú távú tulajdonosok jelentős nyereséget kaszálnak.

Július 3-án a hosszú távú tulajdonosoktól származó Spent Output Profit Ratio (SOPR) meghaladta a 10-es értéket, ami azt jelzi, hogy a BTC-t az eredeti vételár legalább 10-szereséért adták el.

Az elemzés szerint a hosszú távú BTC-tulajdonosok, akik jellemzően nagyjából öt-hét évig tartják meg a birtokukat, hozzájárultak a piaci eladási nyomáshoz.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index