70 000 dollár egy Bitcoin, kell félni az eséstől?

bitcoin 00001
Fotó: Kanchanara on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin ára meredek emelkedést regisztrált, ami a cikk írásának idején 69 726 dollár. A Bitcoin egy fél órával korában egy pillanatra megérintette a 70 000 dolláros árfolyamot. Azonban fennáll a lehetősége egy enyhe korrekciónak, mielőtt újabb rally kezdődne.

dogeverse banner

A Kriptomagazin tehát ellenőrizte a BTC mérőszámait, hogy kiderítse, hogy hamarosan korrekció elé néz-e az árfolyam.

A Bitcoin a 70 000 dollár felett

Captain Faibik március 9-i tweetje szerint a BTC további 10%-ot emelkedhet, ha sikerül átlépnie a 69 dolláros határt.

Néhány más mérőszám viszont medvésnek tűnt az érmével kapcsolatban. A CryptoQuant adataira vetett pillantásunk rámutatott, hogy a BTC aSORP értéke a cikk írásának idején pirosban volt, ami azt jelenti, hogy több befektető nyereséggel ad el.

CryptoQuant bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Egy bikapiac közepén azonban ez piaci csúcsot jelezhet.

A Binary CDD szintén medvés jeleket mutatott, mivel a hosszú távú tulajdonosok mozgása az elmúlt hét napban magasabb volt az átlagosnál. Ha tehát több hosszú távú tulajdonos ad el, az exponenciálisan árthat a BTC-nek.

Ha árkorrekcióra kerül sor, a BTC erős rövid távú támasznak lehet tanúja a 66-65 000 dolláros szint közelében. Figyelemre méltó, hogy a MACD azt mutatta, hogy a bikák és a medvék harcban állnak egymással a cikk írásakor.

Az érme 4 órás grafikonja arra is rámutatott, hogy a relatív erősség indexe (RSI) hamarosan a túlvásárolt zónába lép. Ha ez bekövetkezik, az eladási nyomás fokozódhat, és a BTC értéke megérintheti a támaszt.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A BlackRock rákapcsolt a Bitcoinnal

A BlackRock megelőzte a MicroStrategy-t a Bitcoin-állományok tekintetében, ami rávilágít a kriptopénz-piacon való intézményi részvétel változó helyzetére.

ishares blackrock bitcoin

A kriptopénzek területén belül jelentős fejlemény, hogy a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője, amelynek vagyona meghaladja a 10 billió dollárt, megelőzte a MicroStrategy-t a Bitcoin-felhalmozásban. A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) immár lenyűgöző 195 985,3 BTC-vel büszkélkedhet, amelynek értéke megközelítőleg 13,58 milliárd dollár. Ez meghaladja a MicroStrategy kriptopénz-állományát, amely 2024 februárjában mintegy 193 000 BTC-t, azaz 13,394 milliárd dollárnak megfelelő összeget tett ki.

Ami különösen figyelemre méltóvá teszi ezt az eredményt, az a két szervezet által a Bitcoin-tartalékaik felhalmozásához bejárt eltérő út. Míg a MicroStrategy 2020 közepe óta szorgalmasan gyűjtötte a BTC-t, addig a BlackRock csak nemrég lépett be a kriptovaluta-arénába, és a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyását kihasználva gyorsan jelentős BTC-pozíciót halmozott fel.

A Michael Saylor vezérigazgató által vezetett MicroStrategy 31 554 dolláros átlagáron szerezte meg a BTC-jét, ami 6,1 milliárd dolláros befektetést jelent, amelynek értéke mára több mint megduplázódott, mivel a Bitcoin folyamatosan új történelmi csúcsokat ér el.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index