3%-ot esett a Litecoin, ám több jel is a kitörés felé mutat

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az elmúlt 24 órában a Litecoin (LTC/USD) árfolyama 3,08%-kal csökkent, jelenleg 78,86 dollárra esett vissza. Ez a negatív trend folytatódik, hiszen az elmúlt héten a kriptovaluta értéke további 3,0%-os veszteséget szenvedett, 82,02 dollárról a jelenlegi árfolyamra csökkenve.

megadice banner 970 x 250

Ármozgás és volatilitás összehasonlítása

Az alábbi grafikonon a Litecoin ármozgását és volatilitását hasonlítjuk össze az elmúlt 24 óra (bal oldalon) és az elmúlt hét (jobb oldalon) tekintetében. A szürke sávok a Bollinger-sávokat ábrázolják, amelyek mind a napi, mind a heti ármozgások volatilitását mérik. Minél szélesebbek a sávok, vagy minél nagyobb a szürke terület adott pillanatban, annál nagyobb a volatilitás.

litecoin arfolyam volatilitas

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Kereskedési volumen és kínálat

A Litecoin kereskedési volumene az elmúlt héten 2,0%-kal növekedett, miközben a forgalomban lévő kínálat 0,0%-kal emelkedett, így meghaladja a 74,53 milliót, ami a maximális kínálat 88,73%-át teszi ki. A maximális kínálat 84 millió LTC. A Litecoin jelenlegi piaci kapitalizációja alapján a 21. helyen áll, összesen 5,88 milliárd dolláros értékkel.

Az elmúlt napok és hetek adatai alapján a Litecoin volatilitása és árfolyama jelentős figyelmet érdemel a befektetők körében. Az árfolyam mozgásának és a kereskedési volumen növekedésének kombinációja fontos tényező lehet a jövőbeli trendek előrejelzésében.

litecoin kinalat maj14

Az elmúlt évben a Litecoin (LTC) árfolyamának mozgása kissé háttérbe szorult, mivel nem mutatott jelentős változásokat. Azonban a legfrissebb adatok arra utalnak, hogy a kriptovaluta hamarosan volatilitásba fordulhat, és új csúcsokat érhet el.

Ez lehet a Litecoin álmos éve?

A cikk írásának idején a Litecoin 80,66 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja meghaladta a 6 milliárd dollárt, amivel a 19. legnagyobb kriptovalutaként tartják számon. Az árfolyam lassú mozgása az érme népszerűségére is negatív hatással volt az elmúlt évben.

A Santiment adatai egyértelműen kimutatták a társadalmi dominancia jelentős csökkenését. A pozitív hangulat is zuhant az érmével kapcsolatban, ami a befektetők bizalmának csökkenését tükrözte.

Litecoin-LTC-santiment

A bika piac előjele

KM freebitcoin 970 x 250

Mindez azonban hamarosan megváltozhat, mivel egy bikás mintázat jelent meg az LTC grafikonján, amely korábban masszív bikapiacot eredményezett. Ez a hosszú távú mintázat először 2018-ban jelent meg az LTC grafikonján.

Azóta a coin ára a mintázatban konszolidálódott, majd 2021-ben kitört, és az LTC néhány hónap alatt elérte az új történelmi csúcsot.

A jó hír az, hogy az LTC 2022 eleje óta újra hasonló mintázatban konszolidálódott. A legfrissebb adatok szerint a kitörés küszöbén állt.

litecoin diagram elemzes
Fotó: TradingView

Ezért valószínűnek tűnt, hogy az LTC az elkövetkező hónapokban volatilitásba fordulhat, és akár 2024-ben új történelmi csúcsot is elérhet. Ezen túlmenően egy másik mutató is kedvezőnek tűnt.

A Glassnode adatait elemezve megállapíthatjuk, hogy a Litecoin tartalék kockázata közel állt a történelmi mélyponthoz. Ez szintén egy lehetséges bikapiacot sugallt a következő hetekben.

litecoin reserve risk glassnode

Mi várható rövid távon?

Mivel nagy a valószínűsége annak, hogy a Litecoin volatilitásba fordul, megnéztük a napi grafikont, hogy kiderüljön, hamarosan bekövetkezhet-e a bikás fordulat.

Elemzésünk szerint a MACD bikás előnyt mutatott a piacon. A Pénzáramlás Index (MFI) is emelkedést regisztrált, és távolodott a semleges szinttől, ami árfolyam emelkedésre utalt.

Azonban a Relatív Erősség Index (RSI) továbbra is medvés volt, mivel a semleges szint alatt helyezkedett el.

litecoin rsi maj14

Ha megmozdul az árfolyam felfelé, akkor az LTC először a 83,6 dollárt érheti el. Ezen a szinten a Litecoin likvidációja megnövekedhet, ami rövid távú árfolyam korrekciót eredményezhet.

Egy sikeres kitörés ezen ellenállás fölött utat nyithat a 90 és 100 dolláros szintek felé.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index