Pörög a Bitcoin, 47 millió dollárt csaltak ki a kriptósoktól februárban

februari kripto csalas
Fotó: ScamSniffer / X
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Scam Sniffer februári adathalász-jelentése szerint a hónapban mintegy 47 millió dolláros veszteséget szenvedtek el a kriptósok adathalászoktól. Több mint 57 000 személy vált csalás áldozatává, és Scam Sniffer kimutatta, hogy az X-en lévő hamis fiókok az adathalász-támadások fő okai.

dogeverse banner

A nyomozó által készített táblázat szerint február 15-én több mint 6 millió dollár értékű lopás történt. A második legnagyobb lopást február 28-án jelölték meg, mintegy 3 millió dolláros veszteséggel. A grafikonból kiderült, hogy a hónap mind a 29 napján történtek kriptolopások és átverések.

A nyomozó azt írta: “A legtöbb áldozatot adathalász weboldalakra csalták a megszemélyesített Twitter-fiókok adathalász kommentjei révén“. Ezen kívül a Scam Sniffer azt állította, hogy a lopások többségét olyan adathalász aláírások okozták, mint a Permit, az IncreaseAllowance és az Uniswap Permit 2.

Az eredmények szerint a lopások 78%-át az Ethereum mainnet tette ki. Ugyanakkor a Scam Sniffer az ERC-20 tokeneket azonosította, mint a fő ellopott eszközöket, amelyek az összes ellopott eszköz 86%-át tették ki. A nyomozó azonban megjegyezte, hogy az 1 millió dollárnál többet vesztett áldozatok száma viszonylag kevesebb, mint az előző hónapban. Februárban 75%-kal csökkent a számuk.

Kapcsolódó hír, hogy február utolsó hetében feltörték a MicroStrategy X-fiókját, és rosszindulatú linkeket tettek közzé egy hamis airdrophoz. A Scam Sniffer felfedte, hogy egy felhasználó több mint 420 ezer dollárt veszített az átverés miatt, mindössze néhány perccel azután, hogy a rosszindulatú link megjelent a MicroStrategy X oldalán.

A növekvő adathalász átverések közepette a Ripple CTO-ja, David Schwartz azzal dicsekedett, hogy ő immunis az adathalászatra, hozzátéve, hogy “túl okos ahhoz, hogy bedőljön az ilyesminek”. Schwartz üzenete a Ripple társalapítójának, Chris Larsennek azt követően hangzott el, hogy jogosulatlan hozzáférés révén 213 millió XRP-t, több mint 110 millió dollár értékben veszített el.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index