Letartóztatták az Incoignito Market fejesét

Kriptomagazin dark web letartoztatas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A 23 éves tajvani Rui-Siang Lint a New York-i John F. Kennedy repülőtéren fogták el, mert állítólag egy több mint 100 millió dolláros tranzakciót lebonyolító dark webes drogpiacot szervezett.

99bitcoin-tokens

A letartóztatásra szombaton került sor, Lin két nappal később jelent meg a bíróságon.

Lint az “Incognito Market” működtetésével vádolják, amely az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) szerint a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű illegális kábítószer-értékesítési központja.

“Ha elítélik, Linre folyamatos bűnszervezetben való részvételért kötelezően kiszabható minimális büntetésként életfogytiglani börtönbüntetés vár; kábítószerrel kapcsolatos összeesküvésért maximálisan életfogytiglani börtönbüntetés; pénzmosásért maximálisan 20 év börtönbüntetés; és hamisított és hamis márkájú gyógyszerek eladására irányuló összeesküvésért maximálisan öt év börtönbüntetés” – áll a DOJ hétfői sajtóközleményében.

A Lin vállalkozásával kapcsolatos vizsgálat során nyomon követték a kriptopénzfizetéseket, ami végül leleplezte a személyazonosságát.

Lin online álnevei között szerepel a “Pharoah” és a “faro”.

Az Incognito Market, amely 2020 októberétől 2024 márciusáig működött, olyan kábítószerek, mint a heroin és az MDMA névtelen tranzakcióit könnyítette meg.

Olyan kriptovalutákat használt, mint a Bitcoin és a Monero, és olyan márkaépítést és ügyfélszolgálatot tartalmazott, mint a legális e-kereskedelmi oldalak.

A nyomozás legalább négy tranzakciót követett nyomon Lin kriptotárcájához, ami a személyes adatainak felfedezéséhez vezetett a nevére bejegyzett központi kriptopénzváltó számlán keresztül.

Lint azzal vádolják, hogy nemcsak a piacteret irányította, hanem az eladások után járó 5%-os jutalékból is profitált, és letéti szolgáltatásokat nyújtott.

Lin állítólag maga is milliókat tett zsebre “a közösség kárára”, mondta a DOJ.

Ez a letartóztatás jelentős győzelem a bűnüldöző szervek, köztük a DEA számára a dark web illegális kábítószer-kereskedelme elleni folyamatos harcban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index