A Google berepelt két kínai személyt, akik csaló kriptó appot töltöttek fel a Google Play áruházba

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Körülbelül 100 000 felhasználó töltött le csaló alkalmazásokat a Google Playről, de az elvesztett felhasználói pénzösszegek összege egyelőre ismeretlen.

megadice banner 970 x 250

A Google anyavállalata, az Alphabet Inc. pert indított két kínai illetőségű személy ellen, akik a vállalat platformját használták a több mint 100 000 letöltést felhalmozó, átvert kriptopénz-alkalmazásokhoz.

A Google anyavállalata azt állította, hogy a csalók a platformjait, a Google Play-t és a YouTube-ot használták a csaló kriptoalkalmazások feltöltésére és reklámozására.

Az online óriás azt állította, hogy az alperesek zsarolásban vettek részt, miután több százszoros csalást követtek el. A keresetet csütörtök reggel nyújtották be egy New York-i szövetségi bíróságon a Bloomberg április 4-i jelentése szerint.

Az átverő alkalmazásokat úgy tervezték, hogy valódi digitális eszközbefektetéseknek tűnjenek, és arra akarták rávenni a felhasználókat, hogy befizessék a pénzüket, amelyet a felhasználók soha nem tudtak kivenni.

Annak ellenére, hogy a Google folyamatosan offline állapotba helyezi a csaló alkalmazásokat, sokan megkerülték a csalásfelismerő rendszereit. A két csaló először 2019-ben kezdte feltölteni a zsaroló appokat.

A per kulcsfontosságú lépés a platform felhasználóinak védelme érdekében – írta a jelentés szerint Halimah DeLaine Prado, a Google általános jogtanácsosa:

“Ez a peres eljárás kritikus lépés abban, hogy ezeket a rossz szereplőket felelősségre vonjuk, és egyértelmű üzenetet küldünk, hogy agresszívan üldözzük azokat, akik megpróbálják kihasználni a felhasználóinkat”.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index