10 ezer dollárt loptak el egy veterán katonától, a bank széttárja karjait

Kriptomagazin elegett dollar
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy bank, amely a hadsereg tagjaival, veteránokkal és családjaikkal együttműködve építette fel üzletét, állítólag elutasította egy ügyfél segítségkérését, miután több ezer dollár tűnt el egy rejtélyes hackelés során.

dogeverse banner

Cruzita Barron, a légierő veteránja szerint egy tolvaj feltörte a United Services Automobile Association (USAA) számláját, és két jogosulatlan átutalással összesen 10 000 dollárt lopott el – számol be a Fox News San Antonio.

A bank mégsem segít?

Cruzita szerint az USAA nem értesítette őt arról, hogy jelentős összeg hagyta el a számláját, és a bank sem jelezte a tranzakciókat gyanús tevékenység miatt. A lopást csak egy héttel az eset után fedezte fel, amikor a kártyáját elutasították, amikor kávét vásárolt.

Cruzita felvette a kapcsolatot az USAA-val, akik tájékoztatták, hogy a tolvaj átutalta a pénz egy másik bankba, egy olyan számlára, amely az ő nevét viselte. Kérte a bankot, hogy kövessék nyomon tranzakciót, remélve, hogy az USAA visszatéríti az elveszett pénzösszegeket, miután látta, hogy csaló online átutalások áldozata lett.

Ahelyett azonban, hogy visszatérítést kapott volna, az USAA a jelentés szerint további 1500 dollárt számolt fel, mivel a két 5000 dolláros átutalás miatt a számláján negatív egyenleg maradt.

Mondja Cruzita,

“Ugyan már, hogy van ennek értelme? Ez hülyeség, őszintén szólva, sajnálom”.

Cruzita szerint az USAA még a folyószámláit és a megtakarítási számláit is befagyasztotta gyanús tevékenység miatt, így pénzügyi nehézségekbe került.

“Megspóroltam azt a pénzt, és ez a pénz fontos nekem, és úgy érzem, hogy nem próbálják kideríteni, hová tűnt az a pénz, és visszaadni nekem”.

Több mint hat héttel a hacker incidens után Cruzita felkereste a Fox News San Antonio problémamegoldóját, aki a légierő veteránja nevében felvette a kapcsolatot az USAA-val.

Az USAA néhány napon belül részlegesen visszatérítette Cruzita számára a 8500 dollárt.

“További vizsgálatot követően úgy döntöttünk, hogy visszatérítjük a tagnak a csalás miatt elvesztett pénzösszegeket”.

Az USAA egy teljes körű szolgáltatást nyújtó bank, amely több mint 2,423 milliárd dollárnyi eszközzel és több mint 13 millió taggal rendelkezik.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index