Bitcoin bálna 15 év szunnyadás után 3,6 millió dollárt utal át a Krakenre

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy bálna, aki a mainnet indulásának első napjaitól kezdve birtokolta a Bitcoint, jelentős összegeket utalt át a Kraken kriptotőzsdére.

shiba shootout banner

Egy régebbi Bitcoin-bálna, amely a Bitcoin 2009-es indulása utáni első hónapokban bányászott BTC-t tartotta, 3,6 millió dollár értékű Bitcoint utalt át a Kraken tőzsdére – derül ki az Arkham Intelligence blokkláncelemző platform adataiból.

A Bitcoin mainnet életbe lépése után mindössze egy hónappal bányászott Bitcoin eme közelmúltbeli mozgása kíváncsiságot váltott ki a piaci megfigyelők körében.

Az Arkham felfedte, hogy a bálna, aki több mint 72,5 millió dollárnyi bitcoint birtokol, tegnap kezdeményezte az átutalást. A 2009 februárjában vagy márciusában bányászott, átutalt Bitcoin egy sor kisebb tranzakciót követően, köztük egy szeptember 24-i öt-bitcoinos átutalást követően most a Kraken tárcájában található.

Ez alig néhány nappal azután történt, hogy egy másik korai Bitcoin-bálna, aki nagyjából ugyanebben az időben bányászta a Bitcoinját, 15 év szunnyadás után felébredt, és 16 millió dollár értékű BTC-t mozgatott át az Arkham Intelligence szerint.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner