88 000 dollárból több mint 415 millió dollárt csinált, majd mindent elbukott

Kriptomagazin kereskedok chart
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy kanadai befektető, akinek a Tesla részvényeibe és opcióiba történő befektetéssel sikerült 88 000 dollárból több mint 415 millió dollárt fordítania, most beperli befektetési cégét és tanácsadóit, mert állítólag pénzügyi csődbe juttatták, mivel nem megfelelő tanácsokkal látták el.

bitsgap_7d_trial_728_90

A befektető, Christopher DeVocht a Tesla részvényeivel és opcióival kereskedve szerezte meg vagyonát, és azt állítja, hogy az RBC Dominion Securities nem nyújtott megfelelő tanácsokat és kockázatcsökkentő stratégiákat, miközben egyre kockázatosabb kereskedésekbe bocsátkozott – írja a Stockwatch.

DeVocht portfóliója 2021 végén tetőzött, majd 2022-ben zuhant, amikor a szélesebb piac és a Tesla-részvények jelentős csökkenést szenvedtek el. DeVocht arra kényszerült, hogy eladja eszközeit és visszafizesse hiteleit, így elvesztette teljes vagyonát – jegyezte meg a Cointelegraph.

DeVocht a perében azt állítja, hogy az RBC és a Grant Thornton LLP adótanácsadó cég nem adott neki megfelelő tanácsokat a kockázatkezeléssel és a pénzügyi tervezéssel kapcsolatban. A kanadai British Columbia legfelsőbb bíróságán benyújtott perben DeVocht bírósági kártérítést követel, amelyhez a jogi költségek és kamatok is járulnak.

A perre egy olyan időszakban kerül sor, amikor az Egyesült Államok, az euróövezet, Japán és Kína teljes pénzmennyisége a történelem során először elérte a 89,7 billió dollárt, és az elmúlt évben 7,3 billió dollárral ugrott meg.

Az M2 pénzmennyiség, amely magában foglalja a forgalomban lévő fizikai valutát, a megtakarításokat, a lekötött betéteket és a pénzpiaci alapokat, az adatok szerint február óta minden hónapban növekszik.

A pénzkínálat növekedésének köszönhetően a részvénypiac irányadó indexe, az S&P 500 idén eddig mintegy 8 billió dollárral növelte piaci kapitalizációját, miután több mint 20%-kal emelkedett.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?