Az EIGEN Token nehéz piaci debütálás előtt áll, ráadásul Justin Sun is elad

eigen foundation season 2 stakedrop
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptoközösség pezseg az izgalomtól! A mai nap folyamán az EigenLayer Alapítvány bejelentette a $EIGEN token feloldását. Ennek a lépésnek a célja, hogy a fejlesztők, a stakerek és az ökoszisztéma-partnerek felhatalmazást kapjanak. A főbb tőzsdéken, köztük a Binance-on való jegyzést követően az EIGEN token több mint 229 500 on-chain tulajdonost szerzett, ami erős kezdetet jelent a projekt számára.

ByBit spot banner

A feloldásnak köszönhetően az altcoin mély, 6,55 millió dollárt meghaladó likviditással rendelkezik, és körülbelül 7 milliárd dolláros teljesen hígított értékeléssel nyitotta meg a kereskedést, mintegy 430 millió dolláros napi átlagos kereskedési volumen mellett.

A piac azonban volatilitást tapasztalt, az EIGEN árfolyama az elmúlt 24 órában mintegy 25%-ot esett, és október 1-jén, kedden 4,29 dollár körül mozgott.

Növekszik az eladási nyomás

Az Ethereum-alapú restaking projekt a piaci debütálása óta fokozott eladási nyomással szembesült. A GeckoTerminal elemzése szerint az EIGEN/WETH kereskedési párra több mint 4300 eladási megbízás érkezett, szemben a mindössze 1200 vételi megbízással, ami jelentős egyensúlytalanságot jelez a piaci aktivitásban.

A token feloldását követően a Spot On Chain jelentős eladási aktivitásról számolt be a Tron (TRX) alapítója, Justin Sun részéről. Nevezetesen, öt Sunhoz köthető címre 5,24 millió EIGEN token érkezett az elmúlt 24 órában, több mint 21 millió dollár értékben.

Ezeket a tokeneket a HTX tőzsdén helyezték el a mai nap folyamán, ami piaci spekulációkat keltett.

Intézményi érdeklődés az EigenLayer iránt

Az eladási nyomás ellenére az EigenLayer jelentős támogatást kapott az intézményi befektetőktől, különösen azoktól, akik részt kívánnak venni az Ethereum staking programban.

A Flow Traders és az Auros Global vezető piackutatók egyenként mintegy 3,454 millió, illetve 1,6 millió EIGEN tokent kaptak. Ezen kívül a Galaxy Digital 1,52 millió tokent szerzett, míg két Ether whale 702.324 $EIGEN tokent vásárolt mintegy 2,86 millió dollár értékben az elmúlt négy órában a Lookonchain on-chain adatai szerint.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

bitsgap_7d_trial_728_90