Bhután 780 millió dollárnyi Bitcoinnal rendelkezik

vulkani energia bitcoin banyaszat
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az ázsiai ország stratégiája szerint a felesleges vízenergiát államilag finanszírozott bányászati műveletekre használják: több mint 13 000 bitcoin van tartalékban.

cryptoallstars banner

Az Arkham Intelligence adatai szerint Bhután 13 029 BTC-vel rendelkezik, ami körülbelül 780 millió dollárnak felel meg, és az államilag finanszírozott bányászati műveletek révén halmozódott fel, ezzel a negyedik legnagyobb állami bitcoin-tulajdonos. Az ország bitcoin-tartalékait a nemzeti befektetési részleg, a Druk Holdings (DHI) kezeli.

Más államokkal ellentétben, amelyek vagyonelkobzás útján jutnak bitcoinhoz, Bhután az ország vízerőművi erőforrásait kihasználó bányászati műveletek révén halmozta fel tartalékait. Ezek a műveletek a felesleges vízenergiát használják fel, a hazai energiaszükségleteket helyezve előtérbe.

A nemrég azonosított tárca azt sugallja, hogy a blokkjutalmak rendszeresen, körülbelül naponta egyszer érkeznek, 1-5 BTC között. Korábbi jelentések szerint Bhután akkor kezdte el a bányászatot, amikor az ár 5000 dollár körül volt. Az ország 2023-ban a Bitdeer Technologies-szal kötött partnerség révén bővítette bányászati kapacitását, 600 megawattra növelve működését.

Ez is érdekelhet: Immediate Mentax vélemények 2024

A várakozások szerint Bhután bruttó hazai terméke (GDP) 2024 végére eléri a 3 milliárd dollárt, ami azt jelenti, hogy a bejelentett bitcoin-tartalékai a GDP mintegy negyedét teszik ki.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index