A Coinbase és a KuCoin is beléphet a török kriptopiacra

Kriptomagazin torokorszag bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A török kriptopénzpiac felpörög, mivel a főbb szereplők, köztük a Coinbase és a KuCoin, versenyeznek az ország üzleti engedélyeiért.

shiba shootout banner

Az új kérelmek hulláma a török tőkepiaci tanács (CMB) által a közelmúltban bevezetett szabályozási változások után következik be, amelyek értelmében az országban tevékenységet létesíteni kívánó kriptotársaságoknak engedélyekért kell folyamodniuk.

Augusztus 9-én a CMB nyilvánosságra hozta, hogy eredetileg 47 kriptocég nyújtott be engedélykérelmet az új szabályozási keretrendszer alapján.

Ez a szám azonban mostanra 76-ra emelkedett, olyan kiemelkedő nevekkel, mint a Coinbase, a KuCoin és a Gate.io, akik csatlakoztak a versenyhez.

A Binance, a Bitfinex, és az OKX már engedélyt kértek

Az olyan befutott szervezetek, mint a Binance, a Bitfinex és az OKX már korábban is részt vettek a folyamatban.

Bár a kérelmezők növekvő listája a törökországi kriptopiac iránti növekvő érdeklődést tükrözi, a CMB egyértelművé tette, hogy a „Működők listájára” való felvétel nem egyenlő a hivatalos engedélyezéssel.

Minden egyes vállalatnak még mindig hivatalos jóváhagyást kell szereznie a testület részéről, amely folyamat a másodlagos jogszabályok elfogadásán múlik.

A CMB folytatja a lista frissítését, amint a vállalatok orvosolják a szabályozási hiányosságokat, vagy amint a testület befejezi értékelését.

A kriptovalutákra vonatkozó törökországi szabályozási környezet továbbra is fejlődésben van.

Bár az átfogó kriptotörvények véglegesítése még várat magára, jelenleg a meglévő szabályozások szabályozzák a piaci tevékenységeket.

Januárban Mehmet Simsek török pénzügyminiszter és pénzügyminiszter azt sugallta, hogy a helyi kriptotörvények közelednek a befejezéshez, de a várt törvénytervezetet még nem terjesztették a parlament elé.

A szabályozási bizonytalanság ellenére a vállalatok továbbra is engedélyekért folyamodnak, ami az iparág optimizmusát mutatja, és kiemeli Törökország stratégiai jelentőségét a globális kriptopiacon.

A kérelmek megugrása a július 2-án hatályba lépett „A tőkepiaci törvény módosításairól szóló törvény” elfogadását követi.

A törvény célja, hogy szabályozási keretet hozzon létre a törökországi kriptoeszköz-szolgáltatók számára.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Törökország a 4. legnagyobb kriptopiac

Érdemes megjegyezni, hogy Törökország jelentős befolyással bír a globális kriptopiacon belül.

A nemzet a világ negyedik legnagyobb kriptopiacának számít, 170 milliárd dollárra becsült kereskedési volumennel büszkélkedhet, ami olyan neves piacokat szorít háttérbe, mint Oroszország, Kanada, Vietnam, Thaiföld és Németország.

Az év elején Törökország legnagyobb kriptopénz tőzsdéjét, a BtcTurkot feltörték, és 54 millió dollárnyi pénzt loptak el.

A BtcTurk közleményében elárulta, hogy a kibertámadás 2024. június 22-én történt, ami jogosulatlan kifizetésekhez vezetett.

A betörés csak 10 kriptovaluta forró tárcájában lévő egyenlegek egy részét érintette, míg a hideg tárcákban tárolt eszközök többsége biztonságban maradt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

bitsgap_7d_trial_728_90