A német kormány Bitcoin eladásba kezdett

Kriptomagazin nemetorszag bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A német kormány megkezdte a mozifilmeket feltöltő kalózoldal üzemeltetőitől lefoglalt jelentős Bitcoin-készletének értékesítését, ami aggodalmakat váltott ki a kriptovaluta piacra gyakorolt hatása miatt.

cryptoallstars banner

Az Arkham blokklánc-elemző cég szerint a német kormány az elmúlt 24 órában több mint 195 millió dollár értékben adott el BTC-t, és szerdán még ennél is nagyobb összegeket mozgatott különböző tárcák között.

Ez a jelentős lépés egy nemrégiben megfigyelhető mintát követ, amelyben a német hatóságok nagyobb volumenű Bitcoin tranzakciókat hajtanak végre, jelentős összegeket juttatva olyan nagyobb tőzsdékre, mint a Coinbase, Kraken és Bitstamp. Ez még további eladások lehetőségét is felveti.

A legújabb tranzakciók során a német kormány 65 millió dollár értékű BTC-t utalt valószínűsíthető tőzsdei letétbe helyezésre, hozzáadva a tegnap mozgatott 130 millió dollárhoz. A masszív eladások ellenére a német hatóságok még mindig jelentős, 3,05 milliárd dollár értékű Bitcoin-t birtokolnak.

Ez a kiterjedt Bitcoin-készlet, közel 50 000 BTC, eredetileg a Movie2k.to film kalózoldal üzemeltetőitől került lefoglalásra, amely 2013-ban volt utoljára aktív. A Bitcoin-t január közepén adták át önként a gyanúsítottak a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatalnak (BKA), az Arkham szerint.

A nagyszabású eladás már érezhető hatást gyakorolt a Bitcoin piaci árára, Robert Quartly-Janeiro, a Bitrue kriptotőzsde stratégiai igazgatója szerint. Úgy véli, hogy ez egy medvepiaci perspektívát sugall a német kormány részéről.

nemet kormany bitcoin jun20

„A BTC árának csökkenését látva a német kormány jelentős BTC-tranzakciókat hajt végre, és úgy véli, hogy a BTC ára egy ideig tovább fog enyhülni,” mondta a Decrypt-nek. „Érdemes megjegyezni, hogy a BTC-t illegális tevékenység miatt foglalták le, így érdekes kérdés, hogy a német kormány mit tervez a pénzzel az eladás után.”

Hozzátette, hogy az eladás nagysága miatt a BTC ára csökkent. A Bitcoin ára az elmúlt 24 órában körülbelül 0,5%-kal esett, jelenlegi ára körülbelül 64 700 dollár, ami a 14 napos csökkenést közel 9%-ra növeli az írás idején. Quartly-Janeiro úgy véli, hogy egyértelműen egy stratégia van a háttérben, és az eladás következő szakaszának időzítése is árulkodó lesz.

„Lehet, hogy teljesen lezárják a pozíciót? Talán igen,” mondta.

Rövid távú volatilitásra számíthatunk a Bitcoin árfolyamában

Ben Kurland, a DYOR Labs tokenkezelő platform vezérigazgatója történelmi szempontból kommentálta az ilyen eladásokat a Decrypt-nek.

„Történelmileg a kormányok jelentős Bitcoin eladásai azonnali árcsökkenéshez és rövid távú volatilitáshoz vezetnek,” mondta. „A középtávú hatások változóak lehetnek, de az elhúzódó eladások további csökkenést okoznának, ahogy a negatív hangulat fokozódik. Érdemes óvatosnak lenni, amíg a fennmaradó BTC-t el nem adják vagy el nem távolítják a tőzsdékről, mivel a kormány által birtokolt BTC valószínűleg nem marad sokáig a központosított tőzsdéken.”

A német kormány folyamatban lévő likvidálása volatilitást hozott a kriptopiacra, a befektetők és a piaci elemzők figyelik a további mozgásokat és a Bitcoin árfolyamára gyakorolt lehetséges hatásokat.

James Davies, a Crypto Valley Exchange társalapítója és termékigazgatója a Decrypt-nek elmondta, hogy nem hiszi, hogy az eladások mögött bármilyen piaci hangulat állna, és valószínűleg inkább „annak a funkciója, hogy nem tartják Bitcoinban az eszközöket,” a rendőrség pedig „egyszerűen lassan likvidálja ezt a lefoglalást.”

Mindenesetre úgy véli, hogy ez „jó időszak lesz az over-the-counter kereskedők számára,” de „némi rövid- és középtávú volatilitást okoz a többi piaci szereplő számára.”

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index