Újabb sikersztori, 3000 dollárból 215 000 dollárt csinált valaki egy mém érmével

dawkoins meme erme
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy ügyes kereskedő egyik napról a másikra egy kisebb befektetésből egy vagyont csinált, mivel a Richard Dawkins evolúcióbiológusról elnevezett mém kriptopénz értéke elképesztő mértékben megugrott.

shiba shootout banner

Egy szemfüles kereskedőnek szerdán mindössze néhány óra alatt sikerült 3000 dollár értékű Dawkoinból 215 000 dollárt csinálnia, miután az érme piaci értéke 15 millió dollárra ugrott.

Szerdán a DAW felülmúlta az olyan top mém kriptopénzeket, mint a Dogecoin és a Shiba Inu.

https://twitter.com/DawkoinsOnSol/status/1772808156474659214?s=20

A Dawkoins névre keresztelt tokent Dawkins 83. születésnapján vezették be, aki az 1976-ban megjelent “Az önző gén” (The Selfish Gene) című befolyásos könyvében először alkotta meg a “mém” kifejezést.

Ennek megünneplésére a támogatók megajándékozták őt saját kriptopénzével. Dawkins tweetjében elismerte a gesztust: “Hát, csak képzeljük el” – írta: “A születésnapom és a ‘mém’ szó megalkotásának emlékére valaki létrehozott egy mémérmét, a Dawkoint. Azt sem tudom, hogy ez mit jelent, de érdekesnek hangzik”.

A Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot is megcsiklandozta Dawkins posztja

A Dawkoin piaci kapitalizációja szerdán gyorsan 15 millió dollár fölé emelkedett, a teljes kínálat 989 500 203,32 Dawkoin.

Egy másik befektető szintén jelentős, 7467%-os profitot könyvelhetett el, az eredeti 555 dolláros befektetésről nagyjából 42 000 dollárt meghaladó összegre.

A cikk írásakor a DAW értéke 23%-kal csökkent. A csökkenés ellenére a CoinGecko adatai szerint az érme kereskedési volumene elérte a 8 millió dollárt az elmúlt 24 órában.

dawkoins solana
Forrás: Dexscreener

Egy keddi X spaces eseményen a Dawkoin közösségi vezetői bejelentették, hogy az érme közösségi irányítású, csapatkiosztás nélkül. Kijelentették, hogy tervezik a mém érme CoinMarketCap-en való jegyzését, és különböző központi tőzsdékkel való partnerséget fontolgatnak.

Meg kell jegyezni, hogy a meme coinok értékében gyors és kiszámíthatatlan változások következhetnek be, amelyeket gyakran a közösségi média figyelme vezérel.

A cikk írásakor a DAW 0,001898 dolláron kereskedik.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index